Дългоочакваната реконструкция на „Дондуковата градина“ ще се забави заради жалба,

...
Дългоочакваната реконструкция на „Дондуковата градина“ ще се забави заради жалба,
Коментари Харесай

Поръчката за ремонта на „Дондуковата градина“ влиза в КЗК

Дългоочакваната реорганизация на „ Дондуковата градина “ ще се забави поради тъжба, подадена от един от претендентите за публичната поръчка. Вчера пловдивската строителна компания „ Запрянови 03 “ е подала тъжба против процедурата по желание на реализатор, извършена от регион „ Централен “ в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Поръчката беше оповестена още през септември предходната година като беше разграничена на две обособени позиции с обща стойност близо 3,5 млн. лв. без Данък добавена стойност. Основната част от ремонтните действия бяха по позиция 1 (на стойност малко над 3 млн. лева), за която имаше трима претенденти – „ Запрянови 03 “, обединяването ДЗЗД " Пловдив XXI " (включващо „ Парсек груп “ и „ Еврорест 2002 “) и „ Ай Ди Ел “.

Две от офертите - на компания „ Запрянови 03 “ и на обединяването ДЗЗД " Пловдив XXI " са отстранени поради несъответствия сред авансово оповестените условия за осъществяване в поръчката и подадените предложения. Така на 8 юни комисията към регион „ Централен “ избита единствената останала оферта на компанията „ Ай Ди Ел “.

Комисия за защита на конкуренцията ще има 14-дневен период да се произнесе по съобразността на жалбата на „ Запрянови 03 “, което значи, че до края на месеца Комисията ще вземе решение дали да образува спомагателна инспекция по Закона за публични поръчки (ЗОП).

Един от най-старите паркове в Пловдив - Дондукова градина, чакаше дълги години своето възобновяване. Първоначалният план, направен безплатно от група ландшафтни архитекти и инженери, беше модифициран и изцяло приключен преди три години под егидата на райкмета Георги Стаменов, а през 2018-а получи утвърждение от всички институции, в това число и от НИНКН, след което от Община Пловдив издадоха и строително позволение. До старта на реконструкцията обаче по този начин и не се стигна.

Проектът включва ремонт на алеите, цялостна замяна на осветлението, създаване на отводнителна и поливна системи, озеленяване, монтаж на детски уреди. Шадраваните на основната алея се отстраняват и на тяхно място ще бъдат засадени цветя и декоративни шубраци. Голям шадраван е очакван в центъра на площадчето.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР