Дългоочакваната мистерия около забуленият в тайна суперавтомобил от Шведският производител

...
Дългоочакваната мистерия около забуленият в тайна суперавтомобил от Шведският производител
Коментари Харесай

Koenigsegg One, най-мощният автомобил в света

Дългоочакваната тайнственост към забуленият в загадка суперавтомобил от Шведският производител на бутикови спортни коли Koenigsegg, най-накрая беше леко разсеяна.
Невероятният екип от инженери е съумял да извлече от компактният 5 литров V-8 мотор оборудван с два турбокомпресора впечатляващите 1360 конски сили или 1000 киловата. Още по изумяващо е, че съвсем 80 % от тази мощ се реализира до 3 000 оборота, което значи, че колата ще разполага с над 1000 конски сили преди моторът да е развил и една трета от мощността си. За съпоставяне, Bugatti Veyron Super Sport, който сега е най-мощният автомобил в света, разполагащ с едвам 1183 конски сили под капака и то доставени от чудовищният W-16 мотор, а неговият подгласник Ferrari с моделът си LaFerrari скромничи със своите 950 конски сили.

Все още е загадка оптималната скорост, която ще развива скандинавският жребец, само че се допуска ще и този индикатор ще бъде в графата най.

 1

 2

 3

 4

 5

 6

 7

 8

 9

 10

 11

Спекулациите към наименованието на модела One /един/, също бяха разбулени. Много хора смятаха, че ще бъде създадена единствено една численост и тя ще бъде препоръчана на търг, само че уви. Изпълнителният шеф на компанията Christian von Koenigsegg, общително изясни на ревюто 2015 Geneva Motor Show предишния месец, че One значи броят конски сили, които се падат на всеки кг от тежестта на автомобилът, т.е. 1360 кг " живо " тегло на колата разполага с 1360 кончета които го форсират. В момента текът проби на суперавтомобилът и се чака при започване на 2015 година да стартира и производството му.

 12

 13

 14

 15

 16

За страдание One е освен супер мощен, само че ще бъде и супер необичаен, защото ще бъдат създадени единствено шест бройки от него и всичките те са към този момент продадени авансово за кръглата сума от 2,5 милиона щатски $ за всеки един от тях. Голяма част от Koenigsegg One отпътуват за Китай, тъй че ние надали ще успеем да забележим това украшение онлайн, само че въпреки всичко възторженостти към Koenigsegg, и тъпо за Bugatti.

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР