Дълго време бяхме убеждавани, че ако пием бира преди виното

...
Дълго време бяхме убеждавани, че ако пием бира преди виното
Коментари Харесай

Махмурлукът си остава същият, независимо в какъв ред пиете

Дълго време бяхме убеждавани, че в случай че пием бира преди виното ще сме свежи, а в противоположен ред ще ни скъса махмурлук, написа в. " Метро ".
 
Оказа се, че съгласно най-ново проучване на немски учени, няма никакво значение какъв ще е редът на употребяваните от нас разнообразни питиета. Резултатът откъм махмурлук ще е постоянно еднакъв - гибелен при безконтролно пиянство.

 махмурлук главоболие алкохол пийнал ThinkStock/Getty Images
Специалисти от университета Витен/Хердеке разделили 90 доброволци в три групи. На първата предложили 2,5 халби бира, последвани от четири огромни чаши бяло вино. Втората изконсумирала същите количества, само че в противоположен ред. Трета била почерпена единствено с бира или единствено с вино.
 
Някои от участниците стигнали до повръщане. На другия ден трябвало да оценят своя махмурлук, въз основа на болките в главата, жаждата, умората, замаяността, болки в стомаха, гадене и други неприятни признаци. Оказало се, че всички групи изпитали идентични равнища на махмурлук. Той не се въздейства от реда на разбъркване на другите питиета, Според създателя на проучването Йоран Кохлинг било градски мит, че бирата преди виното провокира по-лек махмурлук, в сравнение с противоположната поредност.-->

 
Немските учени ни поучават, в случай че желаеме да се спасим от " страданията на другия ден ", просто да консумираме умерени дози алкохол. И " врътките " с поредността на поетите разнообразни питиета мъчно ще ни спасят от махмурлук при несъразмерна консумация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР