Дългът на правителството от вътрешния пазар става все по-скъп. Това

...
Дългът на правителството от вътрешния пазар става все по-скъп. Това
Коментари Харесай

Дългът от вътрешния пазар става все по-скъп 

Дългът на държавното управление от вътрешния пазар става все по-скъп. Това е изводът, който може да бъде изработен от новата порция преотворени държавни скъпи бумаги, които през днешния ден Министерство на финансите осъществя на родния пазар. 200 млн. лева, които бяха изтеглени през днешния ден, получиха от вложителите среднопретеглена годишна рентабилност от цели 4,47% - доста над равнищата, на които сме привикнали да пласираме обвързване. 

Само за съпоставяне - сега италианският дълг смъкна равнище до 4,71% - доста малко над нашата рентабилност, а Италия е една от най-задлъжнелите страни в Европейски Съюз и страна, за което ЕЦБ поставя специфични грижи. Това не значи, че българският дълг доближава до притеснителни равнища, а че най-вероятно играчите на пазара вкарват в своите предложения политическа рискова награда поради рецесията с мъчно съставимото държавно управление и късият небосвод пред един предстоящ кабинет. 

Добрата вест е, че този път емисията не е провалена, както бе последната. Днес поръчките на вложителите са били за над 230 млн. лева, което подхожда на коефициент на покритие от 1,15. Предишната седмица още веднъж опитахме да наберем 200 млн. лева, само че интерес нямаше, събраха се едвам 102 млн. лева - още веднъж при висока рента.  Отчетеният спред по отношение на аналогичните немски федерални облигации е още веднъж висок - в размер на 263 базисни точки.

Именно при неуспехът на предната емисия, министерството на финансите реши да предприеме радикална стъпка и да смъкна емисионния календар, който бе показало едвам на 13 септември. 

Коментари10 коментара
Моля, или се, с цел да участвате в диалога!
 Заглавие
Песента The Gambler е написана от Дон Шлитц през 1976 година И след това е записвана от разнообразни реализатори, в това число Джони Кеш. Кени Роджърс обаче е този, който съумява да направи песента сполучлива и разпознаваема.
20 5 Още КОментари Най-ново
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР