Дълбокото почистване е за вас, ако изкарвате прането си по-неприятно

...
Дълбокото почистване е за вас, ако изкарвате прането си по-неприятно
Коментари Харесай

Ето как да почистите пералнята си

Дълбокото разчистване е за вас, в случай че изкарвате прането си по-неприятно миришещо, в сравнение с сте го пуснали

Случвало ли ви се е да извадите облеклата от пералнята и вместо мирис на прохлада и непорочност да ви лъхне тежка миризма на плесен, на застояло? Не сте сбъркали с избора на перилни препарати или пералня машина. Проблемът е другаде – прекомерно повърхностното разчистване на пералнята машина и късото време, което отделяте за задачата.
Винаги, когато ви тормози мирис на застояло от преди малко изключената пералня, е време за тежката артилерия – надълбоко разчистване на пералнята. Вижте преимуществата му и дребните трикове и секрети, които ви пестят време и старания.

Дълбоко разчистване на пералнята – вижте по какъв начин

Дълбокото разчистване е за вас, в случай че изкарвате прането си по-неприятно миришещо, в сравнение с сте го пуснали. То е вашето избавление и в случай че имате мухъл и плесен в пералнята машина, които унищожават и тъканите, и уреда ви. Спазвайте следните стъпки и ще се радвате на чисти домашен уреди и чисти тъкани всякога.

Направете разтвор от 50/50 примес от вода и белина. Напоете парцал и изтъркайте гумените уплътнения на пералнята машина – те са най-честото издайническо място, което демонстрира дали сте чисти уреда, или сте претупали това обвързване.

Ако откриете плесен, оставете парцала да постои половин час върху замърсяванията и издайническите петна, след което изтъркайте.
Дезинфекция на фокус. Време е да извършите стерилизация на повърхностите. Пригответе си няколко чисти кърпи, които да завъртите, защото не се предлага стартиране на празна пералня. Напълнете барабана на машината с ½ чаша сода за самун и един литър оцет и пуснете цикъл на пране с кърпите. Докато чакате пералнята да се извърти, може да почистите външния корпус – с мека четка и сапун, с забрадка, с препарат, в случай че има петна или мухъл.

Открийте къде е уловителят за мъх на пералнята и го почистете. Търсете по горния борд, в края на дренажния маркуч или просто проверете в книжката с напътствията за уреда къде да търсите въпросният уловител, който би трябвало да почистите.

Почистете филтъра на водната помпа, като не пропускате, че това се прави при празна и изключена пералня. Извадете го въпросния филтър, огледайте за останали дребни предмети като монети, ключове или косми, изчеткайте филтъра и го поставете в примес от гореща вода и течен сапун.

Корозия и наслойка по барабана изискват две чаши лимонен сок, изсипани в пералнята, и пусната машината на високи градуси. Ако ръждата по барабана е упорита, не съумявате да се освободите от нея, и продължава да остава трайни издайнически следи по прането ви, време е за нова пералня машина. Ако решите да си спестите сходна инвестиция, то ще захабите облеклата и тъканите, които перете, и в последна сметка отново ще се наложи да похарчите въпросната сума, само че след ХХ захабени пранета.

Пазете уреда си оптимално! Следвайте рекомендациите на производителя за грижа за машината, въпреки всичко точно производителите най-добре знаят по какъв начин следва да се поддържа уредът.
Не пропускайте да почиствате уреда най-малко един път месечно. Колкото по-често го вършиме, толкоз по-лесно и бързо ще отметнете неприятната задача. Ако оставите уредът да се занемари, ще са ви нужни доста повече средства и старания, в сравнение с в случай че го поддържате постоянно.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР