Дълбоко разединена политически, Испания днес гласува за втори път за

...
Дълбоко разединена политически, Испания днес гласува за втори път за
Коментари Харесай

Четвърти парламентарни избори за четири години се провеждат в Испания

Дълбоко разединена политически, Испания през днешния ден гласоподава за повторно за парламент в границите на шест месеца. Очакванията са още веднъж за липса на явен победител и напредък на крайната десница. Първи планирани резултати се чакат след затваряне на изборните секции в 21 часа наше време.


Временният министър председател Педро Санчес насрочи днешния избор - четвърти за четири години, откакто неговата Социалистическа партия завоюва изборите през април, само че не съумя да сформира кабинет.
Педро Санчес - и.д министър председател на Испания: Трябва да гласуваме, да забележим резултата и да управляваме. Испания се нуждае от непоклатимост.Пабло Касадо - водач на Народната партия: Сега е времето да се опитаме да реализираме политическа непоклатимост, каквато през последните години в Испания не беше допустима.
Испания е без устойчиво държавно управление от 2015-а, когато нови партии, зародили поради финансовата рецесия, сложиха под въпрос редуването във властта на социалистите и Народната партия. Като крайнолявата Подемос и дясноцентристката Сиудаданос.
Пабло Иглесиас - претендент на Унидас Подемос: Днес всеки жител има същата власт като мултимилионер и мисля, че тази власт би трябвало да бъде употребена. Алберт Ривера - водач на Суидаданос: Основна цел на тези избори е да успеем да образуваме рационално, демократично и конституционно държавно управление, което да отстоява политиките, нужни на страната и да сплотява испанците, вместо да ги разделя.
Сондажите още веднъж дават превес на социалистите. Позициите на Народната партия и на крайнодясната Вокс обаче укрепват поради ярка антисепаратистка изразителност на фона на всеобщите митинги за самостоятелност в Каталуния.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР