Дъждовната обстановка в страната продължава - 54 л/кв.м са измерените

...
Дъждовната обстановка в страната продължава - 54 л/кв.м са измерените
Коментари Харесай

Значителни валежи днес - ще вали ли през почивните дни

Дъждовната конюнктура в страната продължава - 54 л/кв.м са измерените превалявания в София и освен това единствено за една нощ. Продължава и захлаждането - оптималните температури през днешния ден ще са в необятни граници - от 22° тук-там в Северозападна България и по Черноморието до 30-31° в обособени южни региони от страната. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. В Източна България ще бъде най-вече слънчево.

В западната половина от страната на доста места ще има превалявания и гръмотевици, в планинските региони краткотрайно интензивни и обилни по количество.

През идващото денонощие преваляванията в западната половина от страната ще се усилят. В северозападните региони, Западния Предбалкан и Рило-Родопската област се чакат местни обилни количества до 60 л/кв.м

В източните региони още веднъж ще доминира слънчево време. Вятърът ще бъде слаб до сдържан от изток-югоизток, в западната част от страната от северозапад. Температурите още веднъж ще са в необятни граници - от 20° в Западна България до към 30° в Източна.

Предимно слънчево ще се задържи на морския бряг, в композиция с до сдържан източен вятър. Максималните температури ще бъдат от 23 до 26 градуса. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде облачно, с превалявания и гръмотевици. Интензивни и обилни по количество ще са на доста места в масивите от Западна и Централна България. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Температурите в курортите ще останат без основна смяна.

Интензивни превалявания и гръмотевици ще има и през уикенда. В събота по-значителни в западната половина от страната, а в неделя в Централна и Източна България. В началото на новата седмица преваляванията последователно ще стопират и ще стартира стопляне.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР