Даде се шанс на партиите да се развихрят предизборно, всеки

...
Даде се шанс на партиите да се развихрят предизборно, всеки
Коментари Харесай

Анализатори: Избори 2 в 1 ще ощетят и партиите, и кандидатите за президент

" Даде се късмет на партиите да се развихрят предизборно, всеки да изяснява, че това е неговото предложение. Интересите на елементарния човек са последното нещо, което вълнува политиците. В момента политиците вършат всичко с мисълта, че не могат да бъдат осъдени ", разяснява политологът доцент Татяна Буруджиева в студиото на " Денят ON AIR ".

Според нея времето за актуализацията на средствата от дълго време е минало.

" Всички знаем, че сме на прага на няколко рецесии, това можеше да стане по-рано и без непотребни неща. В политиката, като му изпуснеш времето, става необичайно за пояснение. По отношение на този бюджет, всички парламентарни сили са в съпротива, само че не е ясно на какво ", добави тя.

Социологът доцент Антоний Гълъбов от своя страна укори президента за ултиматума, който сложи по отношение на актуализацията на бюджета.

" Служебният кабинет не може да внася актуализация, тъй като не може да носи никаква отговорност, това наддаване в пленарната зала е предизборно. Това е длъжностен кабинет в оставка, който не носи отговорност пред никого, единствено пред президента. Има парламентарни процедури, с които лимитите могат да бъдат променяни. Тогава нямаше да го има този голям напън, в случай, че бюджетът се държи устойчиво ", безапелационен беше доцент Гълъбов пред Bulgaria ON AIR.

Той означи дребното допирни точки, към които множеството партии в 46-ото Народно събрание се сплотиха.

" Съгласие се реализира по измененията в закона за НСО, едни хора желаеха да смъкват от колите други хора. И втората тематика - решението от през днешния ден на правната комисия Бюрото за отбрана на очевидци да бъде преместено в Министерството на правораздаването. Обединението е към тематики, които не вълнуват хората сега ", акцентира социологът.

И двамата са безапелационни, че изборите 2 в 1 ще ощетят както партиите, по този начин и претендентите за президент.

" Провеждането на парламентарни избори при първия тур на президентските, би било по-неизгодно за множеството претенденти за президенти, даже и за партиите. Първият тур взема решение едни въпроси, вторият - други. Партиите имат за задача да си вдигнат партийния резултат, а от там да вземат решение да имат ли претендент. А за претендентите за президенти е значим техният личен резултат ", посочи доцент Буруджиева.

Ниска изборна интензивност чака доцент Гълъбов.

" Заради това, което се случи в 46-ото Народно събрание, чакам ново електорално дъно. На парламентарните избори ще гласоподават под 3 млн. души. По-тежкият и значим избор е парламентарният. По-логичното за дата на избори 2 в 1 е да са във втория тур на президентските, когато ще има по ниска изборна интензивност ", проучва социологът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР