Да си бърз е добре, но да си скандален е

...
Да си бърз е добре, но да си скандален е
Коментари Харесай

Red Bull Soapbox наближава! А ти гласува ли за своята количка?

Да си бърз е добре, само че да си абсурден е даже по-добре!

 blueprint10

След като преди няколко месеца стана ясно, че грандиозното надпревари Red Bull Soapbox, което тотално взриви визиите на света за автомобилните спортове, най-накрая ще се организира и в България, всички притаихме мирис в очакване на плановете. Колко изобретателен е българинът? Ще потвърдим ли на света, че сме нация с автентично мислене и хъс за победа? Ей такива въпроси се въртяха в главите ни, до момента в който най-сетне 75-те колички, утвърдени от експертното жури, формирано от локални и интернационалните експерти (включително инженер-конструктор, дизайнер и авто-механик) не бяха оповестени. Безспорно участниците в конкуренцията са развихрили въображението и са дали криле на фантазията си. Всички планове са страхотни и в действителност надминаха упованията ни! Браво девойки и момчета!

На може да се намерят качени антични дизайни както тези на „ Преследвач на мумии " и „ Клеопатра ", които минават през „ Файтонаре ", та чак до галактическите „ UFO (НЛО) " и „ Гравитрон ". Но дизайнерите ни разхождат освен в историята.

 blueprint52

Колички като „ Мухата Цеце ", „ Бузлуджа ", „ Булгар-Булгар ", „ Летящата къща ", „ Легло на скорост ", „ Дънера " или пък „ АвтомоБивол " са същинска наслада за очите на жури и ценители.

 blueprint21

Сега основната роля се играе от фенове и поддръжници. До 10 август в това число, всеки има право да гласоподава за обичания дизайн и да дефинира любимеца си, който ще поддържа по време на надпреварата Red Bull Soapbox на 28 септември 2014г. на бул. „ Черни връх " в гр. София. От гласовете на нас, публиката, зависи славата на тимовете. Така че, не се колебайте, а гласувайте!

Най-яките три плана ще имат опцията да получат спомагателни тласъци – тимовете, които ги съставляват, ще бъдат посетени от професионален снимачен екип, който да направи видеоклип за тяхната подготовка. Red Bull дава опцията на конструкторите-пилоти да станат известни, а публиката може да даде подтик на тяхната интернет популярност, до момента в който те работят по своето произведение на спортното изкуство.

И още една детайлност – на интерент уеб страницата на надпреварата няма да открием имената на дизайнерите, а единствено техните планове. Така гласоподавателите ще се водят единствено от творчеството на кракомобилите, а не от имената, които стоят зад тях. Всеки обожател на безмоторните самоделни колички може да гласоподава единствено един път, само че безспир да споделя мнението си и да разяснява останалите, както и да предложения приятелите си също да гласоподават. След 10-ти август, вотът на публиката ще бъде оповестен и оповестен.

Ако въпреки всичко някой се затруднява, по какъв начин тъкмо да избере своя обичана количка, дано си отговори на следните въпроси:

Изпитал ли е екстаз или потрес, когато е видял плана за пръв път? Представя ли си по какъв начин той може да пренапише спортната история? Смята ли, че тази кола въобще ще върви (или най-малко, че ще се изтъркаля скоростно към финала)? Мисли ли, че концепцията е невиждана до момента?

И по този начин надпредварата се сгорещява. Конструкторите към този момент са в стадия, когато би трябвало да трансфорат концепцията в действително транспортно средство. Да им пожелаем триумф, а ние да кликнем на и просто да гласуваме. И дано най-хубавите победят!

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР