Да се ​​научиш как да поставяш граници и приоритети в

...
Да се ​​научиш как да поставяш граници и приоритети в
Коментари Харесай

Как професионално да кажете „Нямам време за това“ на работа?

Да се ​​научиш по какъв начин да поставяш граници и цели в работата е умеене, което всеки би трябвало да има.

За страдание, постоянно универсална истина за кариерата е, че ще ви бъде дадена работа, която не желаете да вършите.

Понякога това са досадни задания, които просто би трябвало да извършите, с цел да преминете през план. Но когато ви бъде дадена задача отвън длъжностната ви характерност или натоварена работа, която в действителност няма значение, може би е време да поставите граница.

И по този начин, по какъв начин тактично да кажете „ Нямам време за това? “

Изисква се същинско умеене, с цел да поставите граница и грациозно да откажете, изключително когато задачата идва от шефа ви или от по-високо равнище. Но е по-лошо да мълчиш, да се претоварваш с отговорности и да попаднеш в клопката на бърнаута.

Първо, би трябвало да знаете по кое време да се отдръпнете

Понякога, когато шеф попита „ Можеш ли да направиш това? “, чуваме: „ Трябва да извършите това “. Но в случай че шефът ви е рационален, нормално има място да предложите противоположна връзка. Да се ​​научиш да съгласуваш техните цели с вашите лични е част от работата.

А от време на време шефът ви може да не осъзнава, че методът, по който формулира настояването си за „ до края на деня “, може да ви накара да работите цяла нощ.

Много хора при започване на кариерата си споделят „ да “ на всичко, което шефът изиска, смятайки, че по този начин ще израснат в кариерата си. Но по-късно ще схванат, че като споделят „ да “ на всичко, просто се категоризират като „ някой, който просто ще свърши доста работа “.

Друг постоянно срещан сюжет, с който се сблъскват експертите, е молбата да се извършват задания, които не подхождат на персоналните им цели. Човек може да има време да ги направи, само че не и волята. Това е една от най-трудните терзания за превъзмогване ― изключително когато знае, че те не са потребни за екипа, само че управлението не го осъзнава.



Да кажеш на сътрудник „ Нямам време за това “ е по-лесно

Тъй като сте равни с сътрудниците си, нормално е по-лесно да зададете учтиви граници за тях, в сравнение с да го извършите с вашия управител.

Когато знаете, че нямате време за задача, която сътрудник ви моли да извършите, можете просто непосредствено да кажете „ Съжалявам, не мога да оказа помощ с това сега “ и да преговаряте, с цел да я завършите по-късно или с друг обсег, или я насочите към различен сътрудник, който би могъл да помогне.

Да кажете „ не “ на шефа си е по-добре, когато имате решение

Най-голямата неточност, която хората вършат, когато са затрупани със задания от шефовете си, е просто да споделят „ Нямам време за това “ и да нямат решение.

Това тогава ще излезете като недоволство. Това не е ваш сътрудник и се постанова различен метод. С управител може да се наложи да формулирате поръчката си във въпрос, като да вземем за пример „ Можем ли да се срещнем, с цел да можете да ми обясните на кое е най-добре да дам приоритет? “

Признайте, че вашият началник може да има свои лични условия, които да извършва и може да няма визия, че вашата молба, в действителност, е вашата точка на изкривяване. За да визиите това, което в действителност заслужава вашето внимание, проследете какъв брой време ви лишава да извършите избрани задания за седмица или две.

По този метод, когато попитате шефа си дали е допустимо да пренасочите отговорностите си другаде, имате данни, които да ви поддържат.

Когато има различия сред вас и вашия началник за това с какво би трябвало да се справите, може да опитате да кажете нещо от рода на: „ Имам друго схващане за това какъв е моят приоритет – в случай че не сме в сходство, може би би трябвало да поговорим.” Ако не срещнете поддръжка обаче, помислете дали това е мястото, на което желаете да работите – без цели и с безредни задания, всяка от които е значима.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР