Да се влюбиш не е същото като да обичаш –

...
Да се влюбиш не е същото като да обичаш –
Коментари Харесай

Да се влюбиш не е същото като да обичаш – това са две различни неща

Да се влюбиш не е същото като да обичаш – това са две разнообразни неща. Да се влюбиш е въпрос на пристрастеност, а да обичаш – това е страст, възприятие. Чувствата и пристрастеностите за разнообразни неща.

Когато си се влюбил, се чувстваш необикновено, усещаш се хубав и си уверен, че индивидът против теб е тъкмо това, което си търсил цялостен живот. Тя/той не е тъкмо това, само че ти си мислиш, че е. Естествено, времето минава, и ти осъзнаваш, че той/тя не е тъкмо това, което ти си си представял. И ти започваш да го обвиняваш, тъй като той/тя не дава отговор на това, което ти си си мечтал. Мисля че, когато с моята жена се запознахме преди 35 години, тя си е помислила: „ Той е толкоз висок, толкоз слаб, той е толкоз тихичък и толкоз грамотен! ”. Само 6 месеца по-късно тя ми сподели: „ Променил си се… ”. А аз не се бях трансформирал. Влюбването, тази пристрастеност, беше попреминала.

Любовта обаче е друго нещо. Любовта е онази наслада от взаимното битие дружно. Просто по този начин – аз съм благополучен, тъй като те познавам. Щастлив съм тъй като животите ни са свързани. Искам и ти да си щастлива, тъй като аз се интересувам от твоето благополучие. Искам ти да си щастлива.

Ето това е Любовта.

Не звучи като нещо огромно и велико, обаче Е…

Хорхе Букай,  “Да се обичаме с отворени очи ”

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР