Да се върна преди Великден в България - за мен

...
Да се върна преди Великден в България - за мен
Коментари Харесай

Соня Йончева взриви зала България преди Великден

Да се върна преди Великден в България - за мен е още по-голяма страст. Сълзите напират, няма по какъв начин. Този концерт за мен беше една фантазия. Това оперната певица Соня Йончева каза след концерта си в зала „ България ", в сряда вечерта. 

„ Виждали сте ме във Верди, в Пучини, тичала съм по сцената без обувки, с обувки - във всевъзможни функции. Но Хендел за мен е едно завръщане към тези звуци, в които се влюбих, когато бях доста дребна - преди да стартира изобщо да пея на огромните подиуми. За мен това беше звукът, в който се влюбих, и с който започнах да изучавам класическо пеене, и да изучавам операта изобщо - като метод на живот ", сподели още тя.

„ Затова желаех да извърша този концерт и се веселя, че го направих с един български оркестър и Зефира Вълова. Първо, чух за нея преди може би две години, когато тя направи своя фестивал в България. Веднага си споделих: „ Колко забавно. Най-накрая! Получи се - да видя български бароков музикант, който да има куража да реализира един толкоз сериозен план “. Тази музика не е лесна, само че пък, когато я слушаме, влиза непосредствено, вътре в кожата и в душата на хората. Затова доста се веселя, че Зефира ми оказа помощ “, споделя Соня Йончева.



Тя добави, че с оркестъра „ Изкуството на барока “ са се видели за първи път в деня преди концерта. „ Направихме един-два часа подготовка и резултатът, който видяхте, беше една среща и влюбване от пръв взор. И ние го поднесохме пред вас. Надявам се - доста повече пъти за в бъдеще “, сподели още Соня Йончева.

На концерта оперната дива показа концерна стратегия „ Хендел “ с музиката на Георг Фридрих Хендел (1685-1759). Звучаха арии от оперите „ Ксеркс “, „ Юлий Цезар “, „ Алчина “, „ Теодора “, „ Риналдо “. 

След 90-минутния си рецитал, изпратен с продължителни овации от публиката, оперната звезда отдели още толкоз време, с цел да се срещне със свои фенове - приемаше поздравления и раздаваше подписи, в това число и върху автобиографичната си книга „,Петнадесет огледала ”. В нея споделя за 15 емблематични оперни героини. Повечето от тях са функции от репертоара на Соня Йончева - невероятни дами, превъплътени от нея на сцената, а други са облици, обитаващи фантазиите й.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР