Да се търси общо решение срещу насилието над медици, поиска

...
Да се търси общо решение срещу насилието над медици, поиска
Коментари Харесай

Борисов с първа реакция за окървавеното "Шейново": Медиците имат цялата ни подкрепа

Да се търси общо решение против насилието над медици, изиска министър-председателят Бойко Борисов на днешното държавно съвещание. Повод за настояването му беше следващият случай на експанзия в болница „ Шейново ”. „ Министър Петров, употребявам случая да изкажа цялата ни поддръжка към сътрудниците Ви в „ Шейново”. И помислете, да забележим какъв е механизмът да ги защитим, въпреки че против простащината не знам по какъв начин да ги защитим … Ако би трябвало, помогнете и в завеждане на каузи. Пълна поддръжка за каквото е належащо!... И ние желаеме той да получи обективна присъда, тъй като това е и превенция… Действително разчитаме тук и на правосъдната система… Превенцията, съгласно мен, е повече тежки присъди”, сподели министър председателят.

" За случая в Шейново, за който сте безусловно прав, всичко каквото би трябвало да се направи като охранителна система на болничното заведение, като законодателни промени, всичко това е реалност. Срещу животинското битката е доста сложна, господин министър председател, бих споделил даже невъзможна ", споделя Николай Петров.

По мотив думите на здравния министър, че паник бутони липсват единствено в колите за спешна помощ, Борисов декларира, че даже такива да бъдат поставени, " след натискане на паник бутона, каквато ти би трябвало техника, отново доста минути ще отнеме да се стигне до там ". " Трябва да се мисли там, където е по-рисково, с сътрудниците от полицията да се върви, може би. Защото, позволяваме, че натискаш паник бутона – до момента в който пристигна полицейската кола ще минат пет-десет минути. През това време какво ще се случи? Това би трябвало да помислим с сътрудниците от полицията – рисково ли е, патрулът да отива с тях.

Тук и самите данъкоплатци, обществото би трябвало да сме доста нетърпими, тъй като всичко това, за което приказваме, са спомагателни разноски на данъкоплатците, спомагателни запаси и от хора, и от горива, и от всичко останало. Лекарят отива да го избавя, да му помогне да живее, а той го бие! Тук предварителната защита, съгласно мен, е повече тежки присъди. Да не се месим на правосъдната власт, само че това би трябвало да бъде. Само със страдание не става очевидно, тъй като това принуждение над медици става постоянно срещано. Средно в годината какъв брой набези има над медицински лица? ", пита Борисов.

Според министъра на опазването на здравето Николай Петров средногодишно нападенията над медицински лица са над 50.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР