Да се премахне паркингът на пл. Света Неделя, за да

...
Да се премахне паркингът на пл. Света Неделя, за да
Коментари Харесай

Борис Бонев: Площад Света Неделя да е изцяло пешеходен

Да се отстрани паркингът на пл. Света Неделя, с цел да могат пешеходците свободно да се придвижват по един от най-важните столични площади. Такова публично предложение внесе в Столичния общински съвет Boris Bonev, откакто кметът Йорданка Фандъкова не реагира на писмото, което той изпрати до нея преди две седмици.  За това оповестяват " Спаси София " с писмо до медиите.
На този линк ще намерите и цялостния текст на отчета, съдържащ голям брой причини, цитати от Йорданка Фандъкова и гл. проектант по тематиката.
В профила на Спаси София във Fasebook е разказана концепцията: " От античността до през днешния ден, площад Света Неделя е сърцето на нашия град. Вместо да бъде прелъстителен за хората, през днешния ден площадът е място, което не се припознава от софиянци като обичано. Поради непрекъснатото придвижване на коли, настилките са изпочупени, площадното пространство е заградено от грозни и постоянно изпочупени колчета, а градската среда е задръстена от безредно паркирани коли. С отчета безсистемно паркираните коли пред хотела се отстраняват, само че въпреки всичко се планува и така наречен “drop-off ” зона с 3 места на бул. Мария Луиза за обслужване на гостите на хотела. Сега настоящият паркинг не е свободно наличен за жителите, а е с следен достъп и действа като частен паркинг върху обществено пространство за обслужване на частен обект.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР