Да се опитаме да администрираме и стандартизираме цени е мисия

...
Да се опитаме да администрираме и стандартизираме цени е мисия
Коментари Харесай

Хампарцумян: Мерките за цените са популистични опити държавата да покаже загриженост

Да се опитаме да администрираме и стандартизираме цени е задача невъзможна. Мерките на страната са популистични и безплодни опити да покажат угриженост за популацията. Това сподели банкерът Левон Хампарцумян в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Ефективен пазар значи висококачествени артикули, които се оферират конкурентно и хората имат опция да изберат. „ Хората са подготвени да платят награда за качество. Сирене или зарзават, който е по-качествен, напълно естествено е да коства повече. Какво общо има уеб сайтът на Министерството на стопанската система и напъните на някакви служители? ", разяснява той.

Работата на страната е да управлява качеството посредством контролните си органи, акцентира Хампарцумян.

По думите му промените в опазването на здравето и образованието да вземем за пример изискват в действителност социална поддръжка и консенсус, който да минава оттатък политическите мандати.

Според него не би трябвало да се вършат промени в данъчната система на този стадий. „ По-високи налози, налети в неефективна администрация, значи пълнене на кацата без дъно. По-скоро напъните би трябвало да бъдат да създадем един закостенял бюджет и по-ефективно работеща администрация. Няма потребност да се раздува администрацията, а това, което имаме, да си прави работата. За това не са отговорни хората, които работят в администрацията ", уточни Хампарцумян.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР