Да се направи голяма коалиция не е лесна работа и

...
Да се направи голяма коалиция не е лесна работа и
Коментари Харесай

Дончева опитала жестоко извиване на ръцете на Нинова! Промяна на името, пари и избираеми места

Да се направи огромна коалиция не е лесна работа и се изисква доста дипломатичност, диалогичност и взаимно почитание. За да няма спекулации и неверни внушения, съюз сред “БСП за България " и “Движение 21 " не се състоя по три аргументи: 

Татяна Дончева изиска пред екипа за договаряния:

1. Да се промени името на обединението и тя да се споделя “БСП за България - Д21 ". Това можеше да блокира въобще явяването ни на избори, защото подписката от 10 000 подписа за регистрация към този момент е събрана за остарялото име и до 26.05 няма време за нова подписка и регистрация с ново име. Отделно от това е много неточно към другите, при присъединяване на седем и повече партии, единствено “Движение 21 " да попада в името.   

2. Да бъде съпредседател на обединението. Останалите 6 ръководители на партии напълно естествено не се съгласиха те да са странични наблюдаващи. А и не е заслужено по отношение на тях, с някои от които сме дружно доста години.

3. Да получи две водачески места за нея и заместника й и три на границата на избираемите плюс обезпечена дотация, каквито благоприятни условия няма за всички. “

Това написа ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във Facebook.

" Всеки има право на избор. Желая триумф на всички участници в изборите. Ние през днешния ден продължаваме с подписването на съглашения с други партии и цивилен структури вляво “, прибавя тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР