Да се намали глобата за нарушаване на карантината. Вместо 5000

...
Да се намали глобата за нарушаване на карантината. Вместо 5000
Коментари Харесай

Намаляват глобата за нарушаване на карантината

Да се понижи санкцията за нарушение на карантината. Вместо 5000 лв., тя да стане сред 300 и 1000 лв., а при наново нарушаване – сред 2000 и 5000 лева Тази смяна оферират от ръководещата партия ГЕРБ.

Правна комисия ще прегледа на второ четене Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние в ранния следобяд през днешния ден. Промените са по отношение на неговото удължение до 13 май.

Със законопроекта ще се разясни, че държавните и локалните органи, в това число и институциите, не стопират своята активност и проължават да работят при съблюдаване на всички законови условия и при вземане предвид на въведените противоепидемични ограничения. Законът дава опция на органите и институциите да провеждат гъвкаво своята активност.

Със законопроекта се предлага актовете, с които министърът на опазването на здравето вкарва краткотрайни ограничения и ограничавания по отношение на изключителното състояние да подлежат на авансово осъществяване.

Предлага се още да не се стопират периоди по Закона за публичните поръчки и концесионни процедури, като откритите производства и процедури да бъдат приключени.

Текстовете предиждат да спрат да текат единствено давностните периоди, планувани в нормативни актове, с приключването на които се погасяват права на частноправни субекти.

Между двете четения ръководещите са предложили за интервала от 13 март 2020 година до анулацията на изключителното състояние държавната дотация по Закона за политическите партии да не се дължи. От ГЕРБ оферират още през 2020 година първата част на държавната дотация за партиите да се дава до 30 юни 2020 година, заяви „ Фокус “.

ПГ на ГЕРБ са внесли предложение Министерски съвет да може да утвърждава спомагателни разноски и прехвърляния за сметка на икономията на средства единствено за действия, свързани с предварителна защита на разпространяването на ковид, лекуването на инфектираните или ограничение на следствията от пандемията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР