Да се храните с разнообразна продукти, които са всъщност непреработени

...
Да се храните с разнообразна продукти, които са всъщност непреработени
Коментари Харесай

10 невероятни ползи от здравословното хранене

Да се храните с разнообразна артикули, които са в действителност непреработени и естествени храни, е от голяма изгода за вашето тяло.

Храната играе жизненоважна роля в поддържането на действието на тялото ни, само че какви са недотам известните изгоди от здравословна и питателна диета?

По-добро храносмилане

1. Листните зелени зеленчуци съдържат доста фибри, които работят като четка за разчистване на червата. Те оказват помощ да се понижи абсорбцията на токсините в тялото и може също да понижат риска от сърдечни болести, инсулти и хипертония.

Проучване демонстрира, че консумирането на 30 грама фибри дневно може да понижи риска от рак на гърдата. Те също по този начин може да понижат риска от рак на яйчниците с съвсем 20%. Най-богатите на фибри зеленчуци са зеле, кейл, спанак, брюкселско зеле, артишок, броколи, маруля и целина.

2. Здравословните, сурови мазнини, като тези, съдържащи се в авокадо, ядки и сладостен картоф, също са положителни за поддържане на здрава стомашна лигавица. Ако страдате от запек, увеличението на количеството на положителни мазнини, които ядете, може да помогне. Кокосовото масло и зехтинът също са положителни източници на естествени мазнини.

Понижаване на тежестта

3. Ако ядете повече плодове и зеленчуци, ще останете сити за по-дълго време, което значи, че ще бъде по-малко евентуално да бъдете изкушени от закуски с високо наличие на мазнини и високо наличие на захар.

4. Водата може да помогне да се ограничи преяждането. Често бъркаме жаждата с апетит, тъй че пиенето на повече вода може да ни помогне да направляваме това.

Качеството на живот

5. Изследванията демонстрират, че неприятната диета може да докара до проблеми със съня. Ключови хранителни субстанции като витамин В6 и магнезий са от значително значение за подкрепяне на пълноценния сън. Тези хранителни субстанции се намират в мазните риби и пълнозърнестите храни.

6. Вашият полов живот може да бъде повлиян от вашата диета. Храните, които са богати на витамин С и аминокиселини, като смокини и любеница, могат да ви дадат подтик в спалнята.

Предотвратяване на заболявания

7. Растителните храни, бобовите растения и ядките имат антиоксидантни свойства, които оказват помощ да се защищити тялото от въздействието на замърсяването на околната среда.

8. Зеленолистните зеленчуци като кейл, маруля, зеле и спанак могат да подкрепят развиването на здрави кафези, което оказва помощ за предотвратяване от разболяване.

9. Храните като чесън и кисело мляко се оказват значими за укрепване на имунната система.

10. Хранителен режим, богат на зеленчуци, пълнозърнести храни и бобови растения, може да бъде ключ към намаляването на риска от рак на гърдата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР