Да се декриминилизира употребата на канабис за медицински цели -

...
Да се декриминилизира употребата на канабис за медицински цели -
Коментари Харесай

Искат декриминилизиране на употребата на канабис за медицински цели

Да се декриминилизира използването на канабис за медицински цели - за това настояха представители на съдружие " Рестарт ", както и двама пациенти, страдащи от множествена склероза и миелоидна левкемия, условно наказани за развъждане на марихуана. Те обясниха, представени от Българска телеграфна агенция, че на първа инстанция са били оправдани, само че втората правосъдна инстанция е отсъдила условни присъди.
 
Маслото от канабис оказва помощ на редица тежки болести, сподели някогашният народен представител Велизар Енчев, който уточни страните, в които е позволена използването на коноп за медицински цели. През 2016 година зададох въпрос на тогавашния министър на опазването на здравето Петър Москов, обвързван с използването на марихуана и нейните деривати за медицински цели, добави още Енчев, само че, по думите му, тази тематика има минимална политическа поддръжка.
 
Енчев сподели още, че фармацевтични компании имат доста мощно лоби, което е срещу легализирането на производството на артикули на основата на канабис. Ако се легализира това произвеждане, за някои от тези производители облагите фрапантно ще намалеят, сподели още той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР