Да се даде отговор на въпроса дали сме сами във

...
Да се даде отговор на въпроса дали сме сами във
Коментари Харесай

Най-мистериозните срещи с НЛО през настоящия век

Да се даде отговор на въпроса дали сме сами във Вселената не е по никакъв начин лесна задача. Въпреки неналичието на каквито и да е безапелационни доказателства, доста хора освен имат вяра в съществуването на извънземни, само че и са уверени, че те посещават нашата планета.

От началото на сегашния век има стотици случаи на хипотетични наблюдения на мистериозни летателни апарати. Най-често за тези привидно изумителни събития има напълно разумни пояснения.

‘Something’s coming’: is America finally ready to take UFOs seriously?
— The Guardian (@guardian)
Някои срещи с НЛО обаче съставляват същински загадки и не престават да озадачават учените.

Светлини в небето

На 14 юли 2001 година десетки водачи, пътуващи по автомагистрала „ Търнпайк “ покрай Статън Айлънд, Ню Йорк, станали очевидци на феномен, който и до през днешния ден няма пояснение.

Някои от тях спрели и излезли от колите си, с цел да видят по какъв начин над тях прелитат оранжеви и жълти светлини във V-образна групировка. Часът бил малко след среднощ. Сред присъстващите бил лейтенантът от локалната полиция Даниел Тарант, който споделя, че в никакъв случай преди не е виждал нещо сходно.

„ Спомням си, че забелязах общо 16 светлини. Какво представляваха те? Нямам никаква визия “, отбелязва Тарант.

„ Беше необикновено. Светлините се носеха в небето, след това внезапно започнаха да изчезват една по една “, прибавя различен от очевидците – Джо Малвасио.

Властите получили десетки известия за загадъчни летящи обекти. Проведеното следствие разкрило, че по това време в региона не е имало никакви пътнически или военни самолети, нито са прекосявали спътници, които биха могли да са причина за сходен феномен.

Изтребители преследват НЛО

Един от най-известните случаи на наблюдаване на НЛО се разиграл на 14 ноември 2004 година Тогава екипажът на крайцера „ Принстън “ забелязал на няколко пъти тайнствен летящ обект край крайбрежията на Сан Диего. Той се появявал на надморска височина от към 24 км. и по-късно политал към морето, спирайки на почти 7 км. от водната повърхнина. Две седмици, откакто обектът бил видян за пръв път, в региона били изпратени два изтребителя FA-18F Super Hornet.



Единият от водачите – Дейвид Фрейвър, разказал, че видял бял летателен уред, дълъг към 12 м. Той се движел ниско и изглеждало по този начин, като че ли водата под него кипи. Скоростта на обекта била доста висока и опитите да бъде прихванат приключили с крах. Според очевидците на случилото се по него нямало прозорци, дюзи, витла или крила. Малко по-късно той липсващ, а в издирването му се присъединили още няколко изтребителя. Изненадващо, обектът още веднъж се появил, а единият от самолетите, който бил екипиран с инфрачервена камера, съумял да го снима. През 2017 година видеото беше публикувано от вестник „ Ню Йорк Таймс “, а две години по-късно достоверността му беше доказана от Пентагона.

Pentagon forms new group to investigate UFOs
— The Independent (@Independent)
От американското министерство на защитата въпреки всичко направиха едно значимо конкретизиране – това по никакъв метод не значи, че обектът е с извънземен генезис.

НЛО над летище „ О’Хеър “

Екипажът на полет 446 се подготвял да излети от интернационалното летище „ О‘Хеър “ в Чикаго за Северна Каролина, когато чиновник на компанията „ Юнайтед Еърлайнс “ забелязал нещо шокиращо – тъмносив обект, който кръжал над пистата. Той имал формата на паница, а по-късно станало ясно, че общо 12 души го видели. Това се случило на 7 ноември 2006 година След като в продължение на към 5 минути се носел умерено във въздуха, той се изстрелял с висока скорост към небето и липсващ за секунди.

Обектът пробил дупка в облаците, през която водачите и механиците можели да видят синьото небе, описват очевидци. Новината за мистериозната среща била обявена от редица медии и бързо се трансформирала в сензация. Въпреки това, управляващите решили да не проверяват случая, защото радарите не засекли нищо извънредно. Според специалистите, занимавали се със случая, най-вероятно става въпрос за метеорологичен феномен. Част от очевидците, обаче, не скрили своето отвращение от дейностите на управляващите и отбелязали пред медиите, че видяното от тях по никакъв метод не може да бъде несъмнено като естествено събитие.

Случаят Стивънвил

Малкото градче Стивънвил, намиращо се в щата Тексас, е известно най-вече със своите ферми, само че на 8 януари 2008 година там се случило нещо, което привлякло вниманието на милиони американци. Десетки локални поданици съобщили, че са забелязали странни бели светлини в небето.

The 2008 Stephenville, TX mass sighting was covered by the AP onsite.

Underrated mass sighting, seems like the Phoenix Lights of the 2000's. Also shown is interesting footage of another UFO seen by a witness.

— UFO Study
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР