Да разпръскват светлина като свещичките, които държат в ръце –

...
Да разпръскват светлина като свещичките, които държат в ръце –
Коментари Харесай

Водосвет събра звездите на Народния театър - slava.bg

Да разпръскват светлина като свещичките, които държат в ръце – това пожела на артистите от Народния спектакъл „ Иван Вазов “ духовник Лъчезар Вълков, преди да отслужи церемониален водосвет за началото на новия сезон на първата ни сцена. Отецът прочете молитва за здраве и благополучие на театъра, трупата и феновете.

При съблюдаване на противоепидемичните ограничения актьорите, свободни от подготовки, които почетоха церемонията, и личният състав от техническите служби се подредиха в необятен полукръг на Голямата сцена, съхранила ехото от стъпките на най-големите български артисти.

Под маските представителите на медиите разпознаха легендата Мария Стефанова, подкрепяща се с грациозен бастун, Параскева Джукелова в ярка пъстра рокля, изплетена собственоръчно на една кука, Иван Юруков с много пораснала коса като същински анатемосан стихотворец и художник. И още: Мария Каварджикова, Александра Василева, Ана Пападополу, Илиана Коджабашева, Радина Боршош, Милена Атанасова, Карла Рахал, Валентин Танев, Ники Урумов, Стоян Пепеланов, Ненчо Костов, Павел Иванов, Стефан Къшев и мнозина други.

Директорът Мариус Донкин посрещаше своите артисти, завръщащи се от късата почивка след излезлите в края на особения поради ковид минал сезон министър председатели. За „ Монитор “ той показа, че Владо Пенев, който се оказа диагностициран с COVID-19, не е репетирал скоро в Народния, нито е имал представления, тъй че сътрудниците му не се е наложило да бъдат поставяни под карантина. Пенев има присъединяване чак на 8 и 9 октомври – в „ Бащата “ от Флориан Зелер под режисурата на Диана Добрева, за когато се чака да бъде изцяло възобновен.

Вчера започнаха и подготовките за няколко нови спектакъла, а първата премиера за сезона е "Страх за опитомяване " от Оля Стоянова, която ще излезе на 10 и 11 септември. Режисьор е Стефан Спасов, а в актьорския екип са Емануела Шкодрева, Деян Ангелов, Стефан Къшев и Ненчо Костов. Сценограф е Нина Пашова, а музиката е на Теодосий Спасов.

Източник: Monitor
Снимка: Крум Стоев
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР