Да претърпиш корабокрушение и да се наложи да оцеляваш на

...
Да претърпиш корабокрушение и да се наложи да оцеляваш на
Коментари Харесай

Невероятната история на трима мъже, спасени от самотен остров

Да претърпиш корабокрушение и да се наложи да оцеляваш на уединен остров, като се храниш с открити плодове и ловиш риба, звучи като история от някой филм. Понякога обаче действителността е по-странна и от филмите.
 Остров Девън - изискванията за живот, съвсем като тези на Марс
Островът, който като че ли не е на тази планета

Като на Марс, само че не напълно

В неделята на Великден, 30 март, трима мъже потеглят с дребната си моторна лодка от остров Половат към остров Пикелот. И двата острова са част от дребен архипелаг в Тихия океан, който е част от Микронезия.

Шест дни по-късно жена се обажда на бреговата защита, с цел да заяви, че чичовците й не са се завърнали от дестинацията си. Пикелот се намира на към 100 морски благи от първичната точка, откъдето потеглят мъжете.

Започва търсене, проведено от центъра на бреговата защита в Гуам, като след това се включват и екипи от Япония. Всички те преброждат повече от 78 хиляди квадратни морски благи, до момента в който не виждат корабокрушенците по най-необичания метод.

На плажа на дребен остров виждат думата Help ( " помощ " от английски), изписана с листа от палми. " Това остроумно деяние се оказва значително за насочването на избавителните екипи непосредствено към местоположението им ", разяснява лейт. Челси Гарсия пред NPR.

Тримата мъже са избавени, като описват, че са разполагали с храна и вода и са били в положително здраве, въпреки лодката им да е била развалена. След девет дни на острова те са били върнати в родния си остров в.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР