Най-ниски ще са температурите около Великден През първите дни на

...
Най-ниски ще са температурите около Великден През първите дни на
Коментари Харесай

Времето полудя - дъжд, град и сняг по Великден и Гергьовден, след тях живакът стига 30 градуса

Най-ниски ще са температурите към Великден

През първите дни на първото десетдневие май месец се чака да бъде извънредно по-хладен, изключително в котловините и по високите полета на Западна и Централна България, където ще има условия и за късни слани. Валежи от сняг се чакат по планините. Най-ниски ще са температурите към Великден. Времето за Гергьовден ще е облачно, с развиване на мощна купесто-дъждовна облачност на доста места, най-вече в Западна и Централна България, ще паднат обилни по количества превалявания.   

Висока е вероятността и от градушки. Дневните температури ще са сред 14-20°С, а над Източна България - до 22-24°С. Очакваната междинна температура за месеца ще бъде към климатичната нормата, а точно в интервала 18-22  градуса, в планините - сред 13 и 16 градуса в по-ниските елементи и сред 5 и 7 градуса над 2000 метра.

Очакваната най-ниска температура в страната ще бъде сред 5 и 13 градуса, и то тъкмо към 1-ри и 2-ри май. Това предвиждат от МетеоБалканс за идния пролетен месец май. Повишение на температурите ще има през последните дни на първото десетдневие. Тогава дневните стойности ще доближат 25- 30 градуса. Дори климатичните модели предвиждат, че ще са с 5-6 градуса над климатичните правила. 

Очакваните превалявания през месец май ще са към нормата.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР