Какво ли не е написано за Лили Иванова, която и

...
Какво ли не е написано за Лили Иванова, която и
Коментари Харесай

Лили крие любов с Панайот

Какво ли не е написано за Лили Иванова, която и на 85 години, които навърши на 24 април, продължава да буди любознание с кариерата си и с метода си на живот. Сред незнайното за изпълнителката е един неин любовен флирт с сътрудник. Приключението датира от 1980 година и е разказано от някогашен началник на оркестъра, с който Лиленце Пиленце пътува на турне у нас и в Съветския съюз, написа Минаха години.
Тогава сателит в живота и специалността на отдадената на музиката жена е Асен Гаргов. Той е китарист от съпровождащата й група, а началник е джазменът Димитър Симеонов - покойници са към този момент и двамата. На дълготрайно турне Лили надушва невярност на половинката си. Строява всички свои подчинени и пред всички задава въпрос на една от двете млади певици, които пеят спомагателните вокали: „ Ти ли изкуши Гаргата? ”. Иванова сама разпознала коя е съблазнителката. Преди да се насочи към нея, тя мълчала няколко минути на същата колекция и се взирала в лицата на присъстващите. Певицата се доверила на безпощадната си вътрешен глас на която постоянно се доверявала повече от думите на най-близките си. Виновната не признала прегрешението си, само че по този начин навела глава, че отговорът станал явен на всички. „ Не се тревожете! - внезапно сменила тона към оптимистичен естрадната фаворитка. - Аз пък изневерих на Гаргата с по-младия от него Панайот Панайотов. Още в София ми беше ясно, че мъжът сякаш е до мен, но не напълно. Панайот е доста надарен, талантлив е във всяко отношение! ”

През този интервал Панайотов е огромното изобретение в българската сцена. През 1979 година той печели „ Златният Орфей ”- в интернационалния раздел за реализатори, а през 1980 година осъществяването му на „ Бащината къща ” носи върховата статуетка на композитора Ангел Заберски. Певецът, роден в Айтос и израсъл в Сливен, нашумява и с „ Момчето, което приказва с морето ” - превъзходен шлагер на бургазлията Константин Ташев по стих на Недялко Йорданов. Не след дълго се появява и огромният шлагер „ Искаш огън да ти дам ” от Морис Аладжем, който също става емблема в репертоара на Панайот. През този интервал артистът още е ерген. В книгата си „ Истината ” - естрадната легенда не разказва забежката си с Панайот.

В свои изявленията Панайотов също не дава мотив за асоциация, че е имало нещо посред им. Споменава се, само, че двамата артисти са работели дружно . По традиция Лили Иванова чества рождения си ден в изтънчен ресторант в стеснен кръг от близки другари. Поздравителни адреси до примата изпратиха политици от целия партиен набор.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР