Служебното правителство тегли заеми за половин милиард лева през майСлужебното

...
Служебното правителство тегли заеми за половин милиард лева през майСлужебното
Коментари Харесай

Вечерни новини: Служебният кабинет тегли заеми за половин милиард лева; Ново кино „Арена“ в София

Служебното държавно управление тегли заеми за половин милиард лв. през май
Служебното държавно управление на Димитър Главчев приготвя два заема за общо половин милиард лв. през май. Това излиза наяве от оповестения емисионен календар за месеца. Те ще са под формата на по-нетрадиционни 6- и 3-годишни държавни скъпи бумаги.
Подкаст | Колко ще коства следенето на скоростта посредством тол системата?
Не е ясно какъв брой ще коства плануваното надграждане на тол системата, тъй че тя да стартира да следи междинната скорост на преминаващите през рамките пътни транспортни средства. Това оповестиха за Economic.bg от Агенция „ Пътна инфраструктура “ след питане по тематиката. Ясно е обаче, че „ Капш “ ще извърши тази спомагателна функционалност, която бе гръмко оповестена през предходната година.
„ Булгаргаз “ остава без LNG от терминала край Александруполис през май
Търговската употреба на терминала за полутечен природен газ край Александруполис ще стартира към края на май, което е забавяне с близо месец. Предишният период за доставки от оборудването, в което България има 20% благосъстоятелност, беше 1 май. Сега стана ясно, че терминалът ще е стартира работа на 20 май.
Ново кино „ Арена “ отваря в София до лятото
Кино „ Арена “ възнамерява да отвори напълно нов комплекс в София. Той ще се намира в столичния Mega Mall, в квартал „ Люлин “ 7. Киното ще разполага с 10 зали и се чака да проработи до лятото, прецизираха от компанията за Economic.bg.
Комплекс от вили следва да бъде построен покрай Ропотамо
Комплекс от 28 вилни здания следва да бъде построен в Приморско, околност Шопака. Къщите ще са на един или два етажа с височина до 7 метра и потенциал до четирима души. Това излиза наяве от капиталово предложение, качено в уеб страницата на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас, за Оценка на въздействието върху околната среда, видя Economic.bg.
(Не)подготвени за цел 55: Европейска комисия подлага на критика българския енергиен проект
България забави представянето на обновения си План за енергетика и климат (NECP) пред Европейската комисия, поради което в края на 2023 година тя стартира наказателна процедура против страната. Първоначалният вид на стратегическия документ беше небрежно квалифициран, за няколко месеца, и предаден в края на февруари, а окончателната му версия би трябвало да е подготвена юни тази година.
Регионалният министър назначи нов човек в ръководството на АПИ
В Управителният съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ влиза нов член – Инж. Венцислав Атанасов. Той е назначен със заповед на служебния районен министър Виолета Коритарова от през днешния ден, 29 април, оповестяват от отрасловото ведомство.
Агенцията по геодезия е с нов изпълнителен шеф
Инж. Момчил Терзийски поема управлението на Агенцията по геодезия, картография и кадастър. Той е назначен за изпълнителен шеф със заповед на служебния районен министър Виолета Коритарова. Инж. Терзийски ще заеме мястото на инж. Страхил Танев, който е уволнен.
Кои са най-предпочитаните дестинации от българите за майските празници
Най-предпочитаните дестинации от българите за майските празници са Рим и Виена, демонстрира изследване на онлайн туристическата организация eSky. 24% избират австрийската столица за своя city break (бел. ред. – пътешестване за дълъг уикенд). Около Великден те прекарват там приблизително по и заплащат приблизително по 133 евро за двупосочен самолетен билет. За 24 май българите прекарват приблизително по 3 дни във Виена и отделят по 112 евро.
Европейски Съюз утвърди нови правила за дълга и недостига на страните членки
Страните от Европейския съюз през днешния ден одобриха дефинитивно облекчени правила по отношение на допустимите равнища на бюджетен недостиг и държавен дълг, които всяка страна членка на Европейски Съюз би трябвало да съблюдава. Новите фискални правила вкарват ясни минимални условия за понижаване на съотношението на държавния дълг към брутния вътрешен артикул за най-задлъжнелите страни членки.
Европейски Съюз изостава в подсигуряването на зарядни станции за електрическите автомобили
Станциите за зареждане на електрически коли не са в крайник с възходящия брой електрически коли по пътищата, предава DW. В отчет на Европейската асоциация на производителите на коли (ACEA) се споделя, че продажбите на електрически автомобили са нарастнали три пъти по-бързо от броя на точките за зареждане, конфигурирани в 27-те страни от 2017 година насам.
„ Не е насилствена национализация “: Френската страна желае да придобие елементи от Atos
Правителството на Франция изпрати писмо с оферта до Atos SE, предлагайки да придобие елементи от мощно задлъжнялата софтуерна компания, които страната счита за стратегически. Това сподели финансовият министър Бруно льо Мер.
Китайски компании употребяват „ подземни “ канали за разплащания с Русия
Компаниите в Китай имат усложнения при търговията с Русия, откакто финансовите институции в страната започнаха да лимитират транзакциите поради терзания от вероятни американски наказания. Заради това основана в Гуангдонг компания за електрически уреди, да вземем за пример, обмисля да употребява валутни брокери по границата с Русия, с цел да уреди заплащанията за стоките си, споделя създателят на компанията Уанг пред Reuters.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР