Да, потвърждава се информацията, че българска гражданка е задържана в

...
Да, потвърждава се информацията, че българска гражданка е задържана в
Коментари Харесай

Маринов: Да, българка е задържана в Италия

Да, удостоверява се информацията, че българска гражданка е арестувана в Италия, само че все още това е информацията. Задържаната е с мярка “домашен арест ” и следва да бъде разпитана по водещото следствие.

Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов през днешния ден във връзка огромната интервенцията против калабрийската „ Ндрангета ”, при която са арестувани и българи, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Разследването е под надзор на италиански прокурор, посочи Младенов и съобщи: Колегите правят инспекция и сега, в който получим позволение от италианските управляващи, тогава ще подам информация. Спазваме правилата на партньорството и не мога да дам повече информация. Може би медиите знаят повече, сподели още Младен Маринов, запитан дали арестуваната е имала престъпни регистрации у нас и дали е известна на управляващите.

БГНЕС напомня, че в четвъртък италианските медии оповестиха, че при интервенция против калабрийската „ Ндрангета ” са издадени 334 заповеди за арест. Част от обвинените са хванати в България, Германия и Швейцария, предадоха италиански осведомителни организации. В акцията са взели участие 2 500 служители на реда. Сред задържаните са: някогашният народен представител от партията на Силвио Берлускони Джанкарло Пители, градоначалникът на Вибо Пицо Джанлука Калипо, шефът на общинската полиция в град Вибо Валентиа Филипо Неши, както и представител на съда на Вибо Валентиа и известният предприемач Марио Артуса. Конфискувана е стока на обща стойност 15 млн. евро. Операцията е съсредоточена в региона Вибо Валентия в Калабрия, само че е била извършена и в други райони на Италия.

Заподозрените са упрекнати в изнудване, убийства, пране на пари и присъединяване в мафиотска организация.

“Ндрангета ” се счита за най-мощната мафиотска организация в интернационалната търговия с опиати, и от години има устойчиво ядро и в Германия. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР