Да не се влиза в спор с БСП за антикорупционния

...
Да не се влиза в спор с БСП за антикорупционния
Коментари Харесай

Борисов призова: Три пъти да излезе Нинова се отрече от Сатаната

Да не се влиза в спор с Българска социалистическа партия за антикорупционния закон, прикани министър председателят Бойко Борисов във Варна. Той взе присъединяване в десетото юбилейно издание на Летния университет на МГЕРБ.
„ С Българска социалистическа партия няма да влизате в спор за антикорупционния закон. Една партия се прави оценка, когато е на власт, не когато е съпротива. Когато всички принадлежности за ръководство са в нея ", кза той.
" Българска социалистическа партия, когато имаха на два пъти, най-малко откогато аз съм в политиката, опция да одобряват и приложат тези закони, одобриха единствено един закон, който по своята същина е закон, защитаващ корупцията през 2008 година Задължавам всички от МГЕРБ и ПГ на ГЕРБ да прочетат и научат този закон, тъй като той демонстрира същинската същина на Българска социалистическа партия. След ръководството на Тройната коалиция, те одобриха закон, с който оневиняват всяка корупция в страната по време на тяхното ръководство “, съобщи Борисов.
„ Когато спорите за подобен закон, казвате: „ Много ви обичаме, доста сте хубави, доста сте умни, по-добри сте от нас, само че когато ви се даде властта, вие приемате подобен закон “. Сега нашия - неприятен - прекрасен, го консултираме с Европа, с неправителствени организации и мислим, че предлагаме нещо положително.
Аз не съм ги чул те да излязат и както в църквата да кажат: „ Отричаш ли се от Сатаната? Отричам се! “
Три пъти да излезе госпожа Нинова, да се отхвърли от Сатаната, тоест от закона си от 2008 година и да каже „ Сега като сме се отрекли, и сме чисто нови, не сме 130-годишни, предлагаме този закон “ с наслада ще я изслушам “, сподели още министър председателят.
Лидерът на ГЕРБ и министър - ръководител за следващ път направи обзор на задочния спор с президента, а не е загадка и с Българска социалистическа партия за закупуването на военна техника. Борисов не пропусна да изреди още веднъж какви пари е платила страната до момента за поредност далавери. При това оневини ГЕРБ.
„ Кое постанова най-бедната страна да купува най-скъпата допустима военна техника “, сложи въпрос министър председателят.
„ Чух, че би трябвало да купим най-скъпото, което се продава на пазара. Кое постанова да купим най-скъпия вероятен хеликоптер, най-скъпия вероятен аероплан и най-скъпия изтребител? Ние, когато организираме търгове и публични поръчки за сдружения и организации – едни купуват „ Шкода “, други - „ Дачия “, трети купуват „ Фолксваген “. Не се хвърлят всички на „ Мерцедес “ и „ Пасат “, разяснява Борисов, като изясни, че има и на по-достъпни цени.
„ Има и различен вид самолети, различен вид бронетранспортьори, които костват доста по-малко пари. Това са 1,5 милиарда без въоръжението по тях. Пак ще припомня – елементарно и популистко е да се приказва. Искам и аз всички да са добре в тази страна, единствено че предходната година платихме 1,2 милиарда по „ Белене “, 1,3 милиарда по американските централи, 3,7 милиарда за КТБ – 6,5 милиарда живи пари излязоха от България, без да го усетят хората. Нито един от тези контракти не е подписан от ГЕРБ – ГЕРБ не ги е имало тогава, сподели още Борисов.
„ За хубаво или неприятно партиите, когато ръководят, носят отговорност и за положителното, което вършат и за неприятното, което се е случило през техния интервал. Не може да носиш отговорност единствено за една година, откогато си ръководител на партия - носиш 130 години обратно, като искаш да си ръководител на тази партия “, добави Бойко Борисов.
В този смисъл той разяснява и отпущането на средства за общините.
Парите за общините са давани целево и по искане на кметовете, сподели министър председателят Борисов.
„ Дали сме били пари за смесените региони. За наслада или за неволя, голямата част от кметовете са от ГЕРБ, другите са от Движение за права и свободи и тук-таме има някой от Българска социалистическа партия “, разяснява Борисов обвиняванията на Българска социалистическа партия, че държавното управление отпуска пари общини с кметове от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Той съобщи, че тези пари целево са давани за улици, за детски градини, за канализация, за чешми и водоснабдяване, за обредни домове, за спортни площадки, за саниране на учебни заведения.
„ Те са по искане на кметове, по искане на партии. Ние сме минали, разгледали – наложително е трябвало да бъдат направени и сме ги създали “, изясни Борисов, представен от организация Фокус.
По думите му, обвиняванията на Българска социалистическа партия са политическо говорене, присъщо на опозицията. „ И ние да бяхме съпротива и ние по този начин щяхме да приказваме “ добави той.
„ Говореха за дълга, какъв дълг сме взели – ей го, той си стои във фискалния запас. Просто парите са евтини и е хубаво страната да има мазнинка, да има буфер, да има сигурност. Не се знае на следващия ден какво ще стане, само че парите седят във фискалния запас и всеки ги вижда “, уточни Борисов.
Премиерът добави, че с напъните, които държавното управление поставя за непоклатимост и във връзка с данъчната политика безработицата в страната пада.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР