Да не се допуска граждани на ЕС да имат ключови

...
Да не се допуска граждани на ЕС да имат ключови
Коментари Харесай

Граждани на ЕС да нямат право на участие в бордове на руски компании, иска Берлин

Да не се позволява жители на Европейски Съюз да имат основни функции в съветски държавни предприятия предлага Германия в проекто-документ за нови наказания на общността против Москва, с което ДПА се е срещнала, заяви Българска телеграфна агенция.

Конкретен образец, станал легендарен в последните месеци за сходен проблем е някогашният немски канцлер Герхард Шрьодер, който от години е член на управителния съвет на съветския енергиен колос Роснефт. През май той най-накрая разгласи, че ще напусне управата на компанията вследствие на засиления напън на който бе подложен след началото на съветската експанзия в Украйна.

Според документа, представен от ДПА Берлин упорства също за въвеждане на световен таван на цените за импорт на нефт от Русия, както към този момент беше препоръчано от групата на водещите международни стопански системи Г-7, плюс възбрана за съдействие с съветски компании в региона на нуклеарната енергетика.

Германското предложение планува и възбрана за продажба на недвижими парцели в Европейски Съюз на съветски жители. Ще се разшири и обсегът на физическите лица, които са обект на възбрана за пътешестване и заледяване на активи.

Страните членки на Европейски Съюз се договориха да наложат по-нататъшни наказания на Москва, откакто през миналата седмица беше оповестена частична готовност във войната на Русия против Украйна.

През почивните дни Европейската комисия организира диалози с представители на 27-те членки на блока, с цел да направи оценка на техните цели.

Изпълнителният орган на Европейски Съюз сега работи върху съответно предложение за наказания, което страните членки ще разискват в сряда. Въвеждането на наказания от Европейски Съюз изисква цялостно единогласие.

Що се отнася до предлагането за възбрана за заемане на основни постове в съветски държавни компании, немският документ акцентира, че Москва от дълго време се пробва да упражнява политическо въздействие върху европейските столици посредством доходоносни назначения и приканва за слагане на завършек на тази „ стратегическа корупция “.

Забраната няма да се отнася за европейски дъщерни сдружения на съветски държавни предприятия, се показва в немското предложение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР