Да не работите за Amazon може да е хубава мисъл...

...
Да не работите за Amazon може да е хубава мисъл...
Коментари Харесай

Решението на Amazon за стресираните си служители: „затворете очи и си мислете за нещо хубаво“

Да не работите за Amazon може да е хубава мисъл...

Емил Василев 16:30 | 15.03.2024 1 Сподели

Най-четени

НаукаЕмил Василев - 14:01 | 13.03.2024

Учените разкриха оптималния брой ежедневни крачки за компенсиране на заседналия метод на живот

ХардуерДаниел Десподов - 14:33 | 12.03.2024

Китай не се майтапи и дава още $27 милиарда, с цел да се опълчи на американската полупроводникова промишленост

НаукаЕмил Василев - 15:55 | 13.03.2024

Руски учени са създали основите на „ плазменото ръководство “ на свръхзвукови самолети

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Представете си, че работите в склад, в който промените са толкоз дълги и интензивни, че физическото и психическото ви здраве колкото да устоят. Освен това сте под непрекъснато наблюдаване, с цел да се подсигурява, че няма да се бавите, а е известно, че някои чиновници на Amazon уринират в бутилки, с цел да не губят време в тоалетната. Какво би могъл да направи вашият шеф, с цел да усъвършенства обстановката?

Решението на Amazon е да вкара „ ZenBooth “ – дребен киоск, който предлага на чиновниците „ да помислят за нещо хубаво, което ги прави щастливи “.

Amazon разгласи, че вкарва „ ZenBooths “ през 2021 година като част от уелнес и медитативен режим на компанията, наименуван „ Working Well “. Програмата съставлява композиция от „ физически и умствени действия, оздравителни извършения и поддръжка за здравословно хранене, която сякаш оказва помощ на претрупаните чиновници да се „ презаредят “ с сила.

Предполага се, че ZenBooth е стая за упражняване на съзнанието. Вътре има интерактивен екран, който предлага няколко извършения за медитация и осъзнатост.

ZenBooths още веднъж попадат в полезрението на обществеността, откакто чиновник изпрати фотография от една от сесиите. Озаглавена „ Savoring/Наслаждаване “, тя предлага на потребителите да затворят очи и да помислят за нещо, което ги прави щастливи, като да вземем за пример да не се постанова да работят до гибел в токсична среда под погледа на началника си.

„ Искам да кажа, че това беше като пестник в лицето. Това е един тип несвързана корпоративна простащина, която явно няма връзка с действителността. “

казва служителят пред изданието 404 Media

Служителката на Amazon, която е помогнала за въвеждането на ZenBooth споделя, че е желала да сътвори безшумно пространство, където хората да могат да се съсредоточат върху своето умствено и прочувствено положение. Стаите разполагат с вентилатор, саксийно растение и таван, оцветен по този начин, че да наподобява на синьо небе. Служителите могат да седнат и да тестват някои от медитациите с управление.

Фактът, че Amazon е наясно, че уплашените ѝ складови чиновниците се нуждаят от тези кабини не е пропуснат, както и тъжната истина, че компанията харчи пари за тези неща, вместо за безусловно всичко друго, което би подобрило професионалния живот на чиновниците, като да вземем за пример повече отпуск, по-дълги почивки, по-малко интензивно работно натоварване, по-малко роботи, заместващи хората и не на последно място – по-добро възнаграждение.

Не е изненадващо, че видеоклипът, представящ уелнес кабината през 2021 година притегли толкоз доста отрицателни мнения от потребителите на обществените мрежи, че Amazon бързо го изтри.

На Amazon не са непознати глухите хрумвания за възстановяване на морала на служащите. През декември компанията насърчи чиновниците си да напишат писмо до талисмана на компанията, в случай че са изправени пред финансови усложнения по време на празничния сезон, с вярата „ някои от техните празнични стремежи “ да се осъществен.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР