Броят на мигрантите, пристигащи в Обединеното кралство след прекосяване на

...
Броят на мигрантите, пристигащи в Обединеното кралство след прекосяване на
Коментари Харесай

Рекорден брой мигранти са преминали Ламанша през първите четири месеца на годината

Броят на мигрантите, идващи в Обединеното кралство след пресичане на Ламанша, е достигнал нов рекорден брой за първите четири месеца на календарната година, като е скочил с 27% по отношение на 2023 година, съобщи ДПА.
Прочетете още
Общо 7567 души са подхванали това пътешестване от януари до април, сочат предварителните данни на министерството на вътрешните работи.

Това е с 27% повече от броя на пристиганията, регистрирани през първите четири месеца на предходната година (5946), и с 13% повече спрямо данните, регистрирани за същия интервал на 2022 година (6691).

Във вторник 268 души дойдоха в Обединеното кралство с пет лодки, а пресичането продължи и в сряда.

Около 2132 души са подхванали пътуването в 42 лодки през април, което допуска приблизително по 51 души на лодка през предишния месец.

Това е повече от междинната стойност за март - 48 души на лодка, само че по-малко от пиковата стойност от 56 души на лодка през септември 2023 година

Данните идват в миг, когато Националната организация по престъпността (NCA) заяви, че четвърти мъж е бил задържан по съмнение в имиграционни закононарушения, откакто предходната седмица петима мигранти починаха при опит да прекосят Ламанша.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР