Да не отварят кутията на Пандора! С тези думи преди

...
Да не отварят кутията на Пандора! С тези думи преди
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: ГЕРБ готви нова сглобка

„ Да не отварят кутията на Пандора! ” С тези думи преди броени дни Бойко Борисов се обърна към " Продължаваме промяната " и съответно към Асен Василев поради финансовата му политика и безразборното трупане на задължения. Кутията на Пандора обаче очевидно към този момент е отворена, тъй като от ГЕРБ желаят нова сглобка, споделиха пред Lupa.bg национални избраници.

Точно тази политическа цел била в основата на процедурните хватки и пленарни игрички, с които през вчерашния ден и през днешния ден хората на Борисов, както и групата на Движение за права и свободи, разиграват сътрудниците си в Народното събрание във връзка гласуването на вота на съмнение.

Безпрецедентно, в продължение на два работни дни, в пленарна зала не може да събере кворум, с цел да се реализира гласуването по втория избор на съмнение към кабинета „ Денков ”, импортиран от Българска социалистическа партия, Възраждане и Има Такъв Народ.

„ Мога да ви кажа, че най-вероятно ще има някаква нова сглобка. Най-вероятно ще има нови играчи. Едва ли ГЕРБ извиват ръцете на Политическа партия единствено за дерогацията - само че явно това е едно от настояванията им, което не е изпълнено ”, разяснява пред Lupa.bg непосредствен до властта народен представител.

От обкръжението на ГЕРБ пък довериха, че желанието на Борисов да се отърве от Политическа партия се затвърдило още през септември. Тогава елитът на ГЕРБ проумял какви са мащабите на неодобрение от Политическа партия измежду електората на партията.

„ Как няма да търсят преформатиране на сглобката, като Политическа партия измести Българска социалистическа партия по ненавист измежду гласоподавателите на ГЕРБ! Техните хора намерено споделят – по-добре с Българска социалистическа партия да бяхме създали кабинет! Затова в този момент Борисов ще се опита да сглоби (не)коалиция във формат ГЕРБ – Демократична България – Движение за права и свободи. Само не е ясно по какъв начин ще го изиграят за пред публиката... ”, обясниха осведомени с интригата.

По самодейност на ГЕРБ са и хватките в Столичния общински съвет, където също работата е блокирана, тъй като не може да се избере ръководител на СОС. „ Борбата за СОС също е част от извиването на ръце, само че по-голямата болежка на Борисов е Варна, където ГЕРБ са безусловно изолирани ”, подчертаха червени депутати.

Интригата на „ Московска ” 33 станала толкоз дебела, че ГЕРБ като нищо щели да поддържат претендента на Българска социалистическа партия за ръководител на СОС – Диана Тонова, единствено и единствено да прецакат Политическа партия.

„ ГЕРБ към този момент насочиха такава оферта към Българска социалистическа партия, чакат отговора им ”,

осведоми ни наш човек в общината. Предложението, несъмнено, е импровизирано. Междувременно стана ясно, че на следващия ден Васил Терзиев кани Корнелия Нинова на среща в постройката на Столична община, на която най-вероятно кметът ще се опита да предприеме контраофанзива, с която да завоюва социалистите в своя лагер. 

 

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР