Да напуснете работа понякога е трудно. Още по-трудно е, когато

...
Да напуснете работа понякога е трудно. Още по-трудно е, когато
Коментари Харесай

Японският стартъп, който ви предлага да напусне работата ви вместо вас срещу $144

Да напуснете работа от време на време е мъчно. Още по-трудно е, когато би трябвало да се изправите очи в очи с шефа си. Точно тук се намесва и стартъпът с тематичното име Exit ( " Изход " ). Японската компания наподобява е решила да се възползва от усложнението и неудобството, което някои хора изпитват в обстановка, в която " късат " с шефа си. Срещу 20 000 японски йени, или 144 $, японският стартъп ви предлага решението - да напусне работата ви вместо вас.

Историята на Exit стартира през 2017 година, когато съоснователят Тошиюки Ниино се пробва да напусне работа, от която не е удовлетворен. " Когато се опиташ да се напуснеш, те карат да се чувстваш отговорен ", сподели той пред Al Jazeera.

" Опитват се да те накарат да се чувстваш отговорен, че си напуснал работата си за по-малко от три години та, а аз имах доста усложнения на работното си място ", разяснява той.

Така Ниино и приятелят му от детството Юичиро Оказаки основават компанията, която получава към 10 000 запитвания всяка година.

Повечето от клиентите на Niino са мъже на към 20 години. Според притежателите на стартъпа има две съществени аргументи, които карат хората да се обръщат към услугите им: опасяват се от шефа си и не могат да кажат, че желаят да изоставен. Измъчва ги и възприятие за виновност,което имат, тъй като напущат компанията.
 Над 81 000 часа от живота си прекарваме в работа. В кои райони в света хората са най-неудовлетворени?
Над 81 000 часа от живота си прекарваме в работа. В кои райони в света хората са най-неудовлетворени?

41% от чиновниците в международен мащаб признават са изпитвали стрес по време на работа

Въпреки, че може да наподобяват като малко странни аргументи, най-малко по напите ширини, то в Япония е нещо постоянно срещано. Японската просвета е с надълбоко вкоренени практики за работа през целия живот и концепцията за " кароши ", или работа до гибел. Там се гледа на триумфа като на дълготраен ангажимент, сподели съоснователят пред изданието.

" Изглежда, че в случай че се откажеш от работата си, това е като грях ", изяснява той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР