Да напишеш Разказ в 10 изречения“, това предизвикателство отправят от

...
Да напишеш Разказ в 10 изречения“, това предизвикателство отправят от
Коментари Харесай

Какви са посланията на младите в разкази от 10 изречения

Да напишеш „ Разказ в 10 фрази “, това предизвикателство насочат от в седмото издание на националния си книжовен конкурс. Поводът за специфичното издание на състезанието е  10-годишния празник на фондацията, а в конкурсната конкуренция тази година се включват повече от 220 млади българи от целия свят. Най-добрите 103 произведения са отличени от петчленно жури, включващо известни писатели, публицисти и литературни критици и към този момент са издадени в книга-сборник „ Разказ в 10 фрази “, която показва творчеството на младите писатели. Девизът на състезанието: „ И децата покоряват върхове, покажи, че можеш “ дава отговор и на мотивацията на участниците съобщи в ефира на Радио София Лилиана Славова.

„ Хората постоянно ще имат потребност да описват истории, а най-хубавите разказвачи са майсторите на късите форми. А в 10 фрази може да се побере цяла една Вселена. Темите, които вълнуват младежите са ексцентрични, завладяващи, вълнуващи и постоянно ни остават без мирис, минало и настояще се сливат, а мечтаното бъдеще е много по-различно от несъвършеното в този момент, в което живеем. От книгата разбираме, че думите превърнати в изреченията, а изреченията в разкази, имат доста огромна мощ, както да ни разсмеят, по този начин и да ни разчувстван до сълзи. С провокацията в тематиката искахме да потвърдим, че в литературата няма граници. Тенденцията на състезанието, е че с всяка измината година творбите, които получаваме са все по-завършени и все по на високо равнище. Най-ценното е непринуденото по-детски изложение, децата се оправиха повече от чудесно със задачата, най-впечатлени бяхме от това, че младите пишат като хора, които са претърпели доста, това сигурно са разкази от умели създатели, които умеят да допират читателите. “

Повече за състезанието, новата книга-сборник „ Разказ в 10 фрази “, за посланията на младите и акцията „ Зелено четене “, чуйте в диалога с Лилиана Славова, ръководител на фондация „ Шанс за децата и природата на България “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР