Да намерите кафето, което ви пасва най-добре, може да се

...
Да намерите кафето, което ви пасва най-добре, може да се
Коментари Харесай

По-тъмно или по-светло: Как степента на печенe влияе на вкуса на кафето

Да намерите кафето, което ви пасва най-добре, може да се окаже много мъчно, изключително за ценителите. Много фактори въздействат върху усета на напитката. Един от главните е степента на печене на кафето. Същите зърна, изпечени до друго състояние, ще му предадат друг усет. Ето за какво е значимо тези, които избират да мелят личното си кафе, да изберат вярното.

1. Леко печено

Когато са леко изпечени, кафените зърна са светлокафяви на цвят. Кафето като напитка има лека консистенция, усет на печено зърно и изразена киселинност. Освен това, лекото печене може по-добре да разкрие ароматите. Затова напитките, приготвени от леко изпечени  зърна или, както се назовава още, леко печени, са доста известни измежду ценителите.

2. Средно печено

Зърната в този случай са по-тъмни, кафето има по-плътен усет. Киселините са омекотени от наслада, която разкрива нотки на карамел, мед и меласа, в случай че участват в избран вид. Приятните горчиво-сладки нотки вършат това печене добър вид за филтрирана напитка.

3. Тъмно печено
 Никога не се отхвърляйте от кафето! То е потребно за толкоз доста неща. Никога не се отхвърляйте от кафето! То е потребно за толкоз доста неща.
Кафето е обичана напитка на доста от нас и не можем даже да си представим деня без да го стартираме с нея. Някои от нас го обичат толкоз...

Зърната са съвсем черни, а на повърхността им ясно се вижда лоен искра. Кафето към този момент няма да може да демонстрира огромно многообразие от усети. Когато са надълбоко изпечени, множеството истински усети също изчезват, написа RoastyCoffee. Ето за какво, усетите на кафето постоянно са горчиви и опушени или заглушени. Такава напитка нормално има ниска киселинност, лека мъка, богати шоколадови нотки, орехов мирис и тежка консистенция. Това е пожеланият вид за подготвяне на еспресо.

В някои случаи кафето лишава повече време, с цел да се изпече, като зърната наподобяват черни, като че ли са мощно смазани. Според специалисти, губят се съвсем всички скъпи вкусови качества. Освен това по-голямата част от кафето, употребявано за този тип печене, е нискокачествено и на ниска цена.

В някои страни е всекидневно да се подготвя кафе със солена вода или да се прибавя малко количество сол към водата за подготвяне на напитката. Това се изяснява не просто с особеностите на националната кухня. Причината е, че солта въздейства на усета на кафето.

Не можете да разчитате да пиете качествено кафе, в случай че си го купувате от огромните вериги хранителни магазини, компактно затворено. Така няма по какъв начин да видите по какъв начин наподобяват зърната, да прецените какъв брой дълго е печено и какъв ще са аромата и усета му.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР