Да летим сега е много по-достъпно отколкото беше преди години.

...
Да летим сега е много по-достъпно отколкото беше преди години.
Коментари Харесай

Летенето ни прави по-здрави

Да летим в този момент е доста по-достъпно в сравнение с беше преди години. А в случай че го вършим постоянно, значи сме сe уведомили за най-мръсните места на борда и голямата опция да слезем от самолета инфектирани с грип или друго респираторно заболяване.

Темата за полетите и микробите вълнува живо и редица учени. Последното проучване по тематиката идва от Оксфордския университет, а изводите от него леко ни изненадват, до момента в който намерим логиката в тях. Ето какво са разкрили откривателите.

Самолетният превоз се счита за най-лесната опция за преместване на епидемии от една страна в друга. Понякога и един инфектиран пасажер е задоволителен, с цел да пламне огромна група и заболяването да се популяризира, преди да се вземат съответните ограничения.

 Снимка 387545

Но има и една друга доктрина - когато сме в затворената среда на борда на самолета с пасажери от разнообразни страни, имунната ни система се калява . Според учените, когато се срещнем с един вирус, организмът ни (ако е задоволително здрав, схваща се) в множеството случаи намира верния метод по какъв начин да се пребори със болестта.

Развива и памет - в случай че в бъдеще още веднъж имаме близка среща с това заразно заболяване, даже да е в мутирала форма, няма да имам от какво да сe тормозим. Всички тежки вируси, които свърваме със стотици смъртни случаи, първо се появяват в доста по-лека форма. И в случай че ние срещнем тази лека форма на борда на някой аероплан, по-късно сме предпазени.

 Как да поспим в самолета
Как да поспим в самолета

Много фактори са от голяма важност

Така летенето се трансформира в естествена имунизация. Разбира се, нямаме 100% гаранция - нито че ще успеем да се преборим с всяка болест, без да я прекарваме, нито че няма в следствие да се разболеем, само че учените въпреки всичко предлагат да не бъдем изцяло отрицателни на тематика самолети и заболявания, написа Daily Mail.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР