Да караш електромобил вече не е толкова странно, колкото беше

...
Да караш електромобил вече не е толкова странно, колкото беше
Коментари Харесай

Peugeot e-2008 - защо един джип може да бъде градски

Да караш електрически автомобил към този момент не е толкоз необичайно, колкото беше напълно до неотдавна. Колите, задвижвани от електричество, към този момент не наподобяват необичайно и недодялано, а в огромна част от случаите са електрически версии на общоприети модели, употребяващи бензин или дизел за преместването си в пространството.

Peugeot e-2008 e тъкмо подобен автомобил - електрическият вид на елементарното 2008, като външните разлики, в най-общи линии, се изчерпват с дребната писмен знак " е " на задния похлупак. Не е нужно да крещим на целия свят какъв брой сме екологични, нали?

Peugeot e-2008 е от тези компактни кросоувъри, в които хем не се усещаме като пъхнати в консервна кутия, хем когато ни се наложи да паркираме, това не е събитието на века, обвързвано с доста обсъждане, взиране в екрана и слухтене за предизвестие от страна на паркинг асистента.

И тук можете да разчитаме на асистентите за паркиране, дори е целесъобразно, само че купето е задоволително плътно и предлага задоволително добър преглед, с цел да се оправим и по остарелия метод с лекост.
 Снимка 507860

От друга страна, интериорът е с положителни размери даже за по-високи хора, а на задната седалка с лекост се побира детско столче от тези с хилядите функционалности за наклоняване, въртене и какво ли още не. Настаняваме скъпия товар в него, пристягаме коланчетата му, слагаме два огромни куфара в багажника и детската количка и отиваме на зимна отмора. Друг е въпросът къде ще обядваме, тъй като заведенията за хранене са затворени, само че постоянно може да си наемем апартамент с кухня и да си готвим.
 Снимка 507859

СЛОНЪТ В СТАЯТА

Не е за занемаряване и нуждата крайната ни дестинация да е на не повече от 200-ина километра, тъй като в стаята дебне слон - нашата кола е с електрически мотор.

Истина е, че пробегът с едно зареждане зависи доста от стила на шофиране, от това какъв брой висока температура поддържате в купето, употребяваме ли климатик и така нататък, само че използваме цифрата 200, тъй като тъкмо толкоз показваше на таблото тестовото е-2008, когато го взехме за неколкодневен тест.

Иначе, съгласно формалните данни е-2008 може да измине до 310 километра, само че всички знаем, че тестванията, на които се дефинират тези индикатори, постоянно са леко стерилни.
 Снимка 507861

Другото, което би трябвало да предвидим, както при всеки електрически автомобил, е къде ще го заредим, когато пристигнем. Няма да ни е нужна специфична зарядна станция, тъй като може да употребяваме общоприетото зарядно, което просто да пъхнем в най-близкия контакт на електропреносната мрежа, само че това ще ни коства много часове зареждане.

СУХАТА ИНФОРМАЦИЯ
Модификация: е-2008 Работен размер: - Мощност: 136 к.с. Въртящ миг: 260 Нм Ускорение: 8.5 сек. до 100 км/ч Максимална скорост: 150 км/ч Максимален пробег (WLTP): 310 км Капацитет на батерията: 50 кВч Базова цена: 69 792 лева
От друга страна, да не забравяме, че сме на отмора, колата ще се зарежда, до момента в който изследваме спа опциите на комплекса. Стига да са отворени за гости, несъмнено.

Двигателят с мощ 136 к.с. има три разнообразни режима на работа, които същински трансформират неговото държание.

Когато желаеме да извлечем оптималната ефикасност във връзка с пробега с едно зареждане, предлагаме режима Eco. Той притъпява реакцията на педала на газта и намалява успеваемостта на климатичната апаратура, като задачата е да изиграе ролята на наставнически надзор, а ние да стигнем по-далеч, без да ни се постанова да търсим контакт.

При Normal всички стойности са усреднени и това е може би най-подходящият режим за прилагане в града, където контактите са наоколо, а потребността от бързо постигане до идващия червен светофар е огромна.

ОТ ПРЪВ ПОГЛЕД

При всяко състояние, каквито и да са моторът и окачването, чувството от един автомобил се корени в дизайна и в детайлите от интериора, които допираме - волан, скоростен лост, бутони.
 Снимка 507863

Колкото до екстериора, Peugeot e-2008 следва модерния дизайнерски език на френската компания и наподобява самоуверен, а в случай че съдим по двете отвесни LED осветителни тела в предната ризница, ненапълно и нападателен.

Интериорът е по-различен от обичайните ни разбирания, тъй като кормилото е с неправилна форма и с много дребен размер, а изцяло цифровото табло с триизмерни графики е ситуирано над, а не зад, кормилото. Но пък той е извънредно прелестен за пипане и ни кара да се почувстваме най-малко мъничко в състезателен автомобил.
 Снимка 507858

Можем да избираме от няколко авансово заложени екрана според от информацията, която желаеме да виждаме пред себе си. А в случай че те не дават отговор на претенциите ни, може да подредим собствен личен персонализиран екран.

Цялостното ни усещане е за едно сносно структурирано и красиво табло, което с наслада ще гледаме. Разбира се, то се предлага против доплащане, тъй че в случай че желаеме нещо по-обикновено или пък желаеме да спестите известна сума, имаме и тази алтернатива.
 Снимка 507864

МОЖЕ ДА: е супер комфортен в града НЕ МОЖЕ ДА: отидем на море с него без презареждане ЛИПСВА МУ: оптималната скорост
Не ни хареса класическото за Peugeot " отдалечено ", върху което е изнесено цялото ръководство на темпомата за автоматизирано поддържане на скорост.

То е ситуирано вляво под кормилото, което ни пречи да забележим надписите на бутоните върху него, а в действителност не е добра концепция да се навеждаме и да гледаме кой бутон защо е, до момента в който караме.

Положителната страна на това решение е, че кормилото не е обсипан с копчета, които непрекъснато да ни объркват, а и подозираме, че след време човек привиква.
 Снимка 507857

Peugeot e-2008 e добър градски автомобил с опция за добре планувани извънградски пътешествия. Ако сме от хората, които не обичат да възнамеряват, електрическите автомобили като цяло не са за нас, най-малко не на този стадий, най-малко не и в България.

Комфортен типично по френски, това не е автомобил, който ще ни изненада със спортната си стойка в завой, само че въпреки това няма да ни натоварва при ежедневните прекосявания през легнали служители на реда и изобилието от неравности в града.

Като сметнем какъв брой % от времето се вършим на играч и какъв брой постоянно караме по пътища с злепоставен асфалт, отговорът дали това е било положително решение от страна на инженерите на Peugeot, наподобява повече от явен.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР