Да живееш с 14 стотинки на ден. Да се срамуваш,

...
Да живееш с 14 стотинки на ден. Да се срамуваш,
Коментари Харесай

Работници от Мездра живеят с 14 стотинки на ден

Да живееш с 14 стотинки дневно. Да се срамуваш, че си изпросил 1 лев за рейса, с цел да отидеш на работа и да не знаеш с какви пари ще се върнеш вкъщи. Звучи като фиктивен сюжет на филм, само че за жалост е действителност. Така живеят хора от Северозападна България към този момент месеци наред. И даже не знаят кое е по-лошото - да работиш без пари или компанията да банкрутира.

Пореден месец в ръцете на тези хора са единствено фишовете им за заплати, а парите ги няма.

Оказа се, че работа има единствено за ден-два. Няма поръчки и пазари, само че най-зле са хората. Токът не мога да си платя. Имам 40 години трудов стаж. Не мога да пребивавам без ток, тъй като имам внуче на два месеца, съобщи служащият Тодор Динов, представен от Нова телевизия.

На част от служащите им се постанова да взимат пари назаем, с цел да стигнат до работното си място.

Много пъти съм се молил за 1 лев, с цел да дойда на работа. И от сътрудниците съм взимал, с цел да се прибера, показа служащият Цветко Чолаков.

Най-големият боязън на хората обаче е това, че предприятието ще спре да работи. От управлението твърдят, че хората няма да останат без заработеното. Нови проекти и бъдещи поръчки пък ще избавят компанията.

Това са следващите измами. Отгоре споделят, че отпускат пари, от тук споделят, че не ги получават, сподели още служащият Николай Георгиев.

Така и през днешния ден тези хора остават с 14 стотинки в ръката или 1 лев назаем. В праха и мизерията, без пари, ток и храна. И в очакване даже, без да знаят положително ли иде, или зло.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР