Да извикаш такси в Пловдив от раз през последните седмици,

...
Да извикаш такси в Пловдив от раз през последните седмици,
Коментари Харесай

Няма свободна кола: Пълна истерия с такситата в Пловдив

Да извикаш такси в Пловдив от раз през последните седмици, си е цяло знамение. Клиенти постоянно стигат до нервност, до момента в който търсят кола по телефона. Звънят на диспечерите по половин час и от горната страна, изключително заран, вечер и в дъждовно време. В пиковите часове даже не се стига до отвод - телефонните номера на таксиметровите компании непосредствено отхвърлят позвъняванията. Ако човек въпреки всичко има шанс да се свърже с оператор, отговорът нормално е: Няма свободна кола.

Причината съгласно таксиджии е в големите тапи по пловдивските улици. „ Отнема 15 минути да се придвижиш от Водната палата до съда. Когато го обясня на диспечерката, тя непосредствено отхвърля курса, тъй като общоприетото време за изчакване е 5 минути. Така, в случай че не съм на две директни от улицата ви, няма по какъв начин да приема поръчката “, изясни таксиметров водач.



Блокирани в трафика, жълтите коли не стигат до адресите, по тази причина и е доста по-лесно да ги хванеш от улицата. Често даже рейсовете, спиращи на всяка крачка, се оказват по-бързи от тях.

„ Час и петнайсет минути карах клиентка от „ Ален мак “ до „ Тракия “, а сметката бе 20 лв. “, изяснява таксиджия.

По думите му, в случай че не бяха големите тапи в града, вместо един курс за приблизително 8 лв. би могъл да поеме три по 5 и да има двойно по-голяма облага.

„ Оборотите понижиха. Неприятно е и за самите водачи, тъй като търпят загуби. Но най-вече страдат клиентите “, безапелационен е Диян Станев, началник на „ Виайлет такси “. Според него и растящите цени на горивата отхвърлят таксиджиите от по-дълги курсове. За клиентите обаче те са по-изгодни. Да стигнеш до прилежащо село или до Асеновград, постоянно се оказва по-евтино, в сравнение с да пътуваш от точка до точка в града. От центъра на Пловдив до Белащица таксито коства към 8 лв. - толкоз, колкото в трафика до който и да е от кварталите в града, споделя Станев.

„ Ако преди един маршрут се минаваше за 10 минути, в този момент лишава 25. А и такситата са по-малко от предходната година. Много водачи се отхвърлиха поради ниските цени, които държат компаниите “, уверен е Володя Домашенко, съпредседател на Националната асоциация за отбрана на превозвачите и таксиметровите водачи.

По думите му, всеки нов състезател на пазара подбива цените, с цел да завоюва клиенти.

" При 100 лв. оборот през вчерашния ден похарчих 25 за гориво ", удря чертата Домашенко, който е и настоящ таксиметров водач. По негови калкулации жълтите коли в града са към 1200. Още към 500 обаче въртят нелегално.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР