Да имаш офшорна компания и сметка не е забранено от

...
Да имаш офшорна компания и сметка не е забранено от
Коментари Харесай

Адв. Илонка Райчинова: Да имаш офшорна компания и сметка не е забранено от нито един закон

Да имаш офшорна компания и сметка не е неразрешено от нито един закон в нито едно законодателство в света. Това не е противозаконна активност, разяснява пред Българска национална телевизия юрист Илонка Райчинова, някогашен зам.-министър на правораздаването.

Като всеки инструмент на правото и финансите въпросът е по какъв начин е употребен този инструмент. Масовите случаи, в които се употребяват офшорните компании, са тъй като интернационалният бизнес постанова да имате добра организация, с допустимо минимум администрация.

Брилянтна работа правят офшорните компании в тази връзка. Те се употребяват без да се крият налози и без да се заобикаля законодателството, изясни тя.

И добави: Но като всеки добър инструмент той може да бъде употребен и от хора, които имат незаконни приходи, генерирани без генезис, от търговия с опиати и пране на пари. Могат да се употребяват за финансиране на тероризма и за укриване на налози.

По думите на адв. Райчинова доста постоянно офшорните компании се употребяват от предприемачи, хора на изкуството и спорта, за да не дават всеобщ достъп до своята финансова информация. Не да укриват налози, а да укриват от всеобщия фен какво е тяхното имущество.

По мотив информацията, че името на Делян Пеевски е забъркано в огромното следствие "Пандора Пейпърс ", адв. Райчинова съобщи: Не всяко индиректно присъединяване в едно сдружение, било то офшорно, се заявява. Ако няма обвързване по закон да го заявява, тогава не можем да твърдим, че той е укрил това присъединяване.

„ Когато директно участвате в едно сдружение, тогава сте длъжни да го декларирате. Когато присъединяване ви в това сдружение е посредством други сдружения, тогава не го декларирате и не може да изисквате лицето да го направи, когато не се постанова по закон “, сподели още адв. Райчинова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР