Да има отделна администрация само за младежта би било хубаво,

...
Да има отделна администрация само за младежта би било хубаво,
Коментари Харесай

Весела Лечева: Да има отделна администрация само за младежта би било хубаво

Да има обособена администрация единствено за младежта би било хубаво, само че и би било доста натоварващо, тъй като младежката политика е доста разнопосочна. Така министърът на младежта и спорта Весела Лечева разяснява лансираната от Националния юношески конгрес по-рано по време на кръгла маса концепция да има независимо министерство за младежта.

Кръглата маса, в която министърът взе участие, е на тематика " Работа за младите, младите на работа “. Тя е проведена от ръководителя на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов и се организира в София.

Младежките политика са непрекъснат и дълъг развой, най-важно е да има непрекъснат разговор с младите във връзка с техните стремежи и благоприятни условия, счита Весела Лечева. Тя увери, че Министерството на младежта и спорта е фокусирано в поддържане на непрекъснат разговор с оторизираните структури, които дават отговор за младежката политика. Заедно с тях са направени редица промени в наредби и в законодателството.

Според презентация на профила на младежите у нас, показана от министъра, се усилва процентът на младежите у нас, които не работят и не се образоват, като от 13,7 % през 2015 година през 2019-2020 година те са 14,4 на 100. В същото време понижава процентът на младите в България - 14,24 е делът им, съгласно презентацията.

58 на 100 от младежите в България разполагат с съществени или над главните цифрови умения, сочат още данните. Докато в Хърватия са 97 %, Естония и Холандия – 93 на 100, разяснява министърът.

От политика не се интересуват 73 % от младежите в България. Важно е младежите да са самодейни, да търсят и четат политическите послания на партиите, уточни Лечева.

Основен ангажимент за нас е социализацията на младежите, основаване на среда за развиване капацитета на младежите, акцентира още министърът на младежта и спорта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР