Да чакаш автобус от градския транспорт в Пловдив се оказва

...
Да чакаш автобус от градския транспорт в Пловдив се оказва
Коментари Харесай

Рискът да се возиш с пловдивския градски транспорт! Шофьори подминават спирки и спират, където си пожелаят

Да чакаш рейс от градския превоз в Пловдив се оказва същински риск. И не тъй като може да няма подобен, а тъй като водачите вземат решение по свое предпочитание да подминат спирка, на която би трябвало да спрат.  Пловдивчани неведнъж алармират до TrafficNews за практиката, която се корени от дълг интервал. Те описаха пред медията ни два проблема, които изцяло са ги отчаяли от превоза в Пловдив.
Прочетете още
Първата обстановка се е разиграла на 26 юли  на спирка  пред ресторант " Бялата воденица ” под номер 198. Пътуващият описа, че при очакване в 39 градуса, два автобуса по линия 7, на който транспортьор е „ Хебрус бус ”,  са подминали спирката. По маршрут обаче би трябвало да се качат пасажери. Защо не го е направил лидерът обаче, не е ясно.

„ Минаха два автобуса, само че нито единият от тях не спря на спирката, даже единият от водачите си разреши да разклати пръст, с цел да ми покаже, че в действителност няма да ме качи! Пълно безхаберие, а таблото на спирката даже не работише, откакто я “ремонтираха ”, описа мъжът.

За своеволията на различен водач от градския превоз показа четец, който е станал свидетел  на това по какъв начин лидер е отбил на място, където спирка няма, евентуално, с цел да слязат негови познати. Това не е единственият проблем обаче. Сигнализиращият пасажер е получил от водача извънредно отношение.

" Вълнува ме повече - по кое време ще стартираме да получаваме естествени отношение от невероятните чиновници и експерти, които работят в градския превоз?

Тази вечер към 20:20 се качих на рейс с номер 1 от спирката против ПУ. Отскоро рейсът се движи по нов маршрут - поради ремонта на " Дунав ". Минава по бил. " България " и по-късно надясно по бул. " Васил Левски ". И този път се случи по този начин - към 20:30 рейсът зави наляво на кръговото на Панаира, като трябваше да спре на спирката на подлеза /бул. " България " 118/. Шофьорът обаче имаше други проекти - спря незабавно след кръговото, очевидно с цел да слезе " негов " човек, на който би му било извънредно неловко да повърви още 150 м. ”

Така дружно с въпросния „ другар ” на водача са слезли и още двама души, евентуално са се тормозили, че на естествената спирка няма да бъде спряно. Читателят ни обаче е останал в автобуса и е задал по естествен метод въпроса- " Тук ли е към този момент спирката? "   Арогантен водачът е отговорил  - " Кво ти пречи на теб аз къде съм спрял, бърка ли те нещо?? ”

" Отвърнах му - " Може ли да не ми говорите по този метод? " - мъча се да не бъда и аз Ганьо, нали въпреки всичко сме в Европейски Съюз.  " Аз нали ще те спра на спирката ти, кво задаваш въпроси, дето не са ти работа?? - продължава наш Ганьо, вдъхновен от мъжеството си ”, приключи възмутеният пловдивчанин.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР