Да бъде засилен контролът върху движението на дървесина през граничните

...
Да бъде засилен контролът върху движението на дървесина през граничните
Коментари Харесай

МВР, НАП и митниците затягат контрола върху износа на дървесина

Да бъде засилен контролът върху придвижването на дървесина през граничните контролно-пропускателни пунктове за недопускане на нерегламентирани вътреобщностни доставки. За това се договориха представители на Изпълнителна организация по горите, Гранична полиция, Национална агенция за приходите и Агенция "Митници " на работна среща във Видин, осведомят от организацията по горите.
Съвместните дейности на институциите ще подсигуряват реализирането на по-ефективно използване на националните и европейските правила и регулации за битка с противозаконния рандеман и търговия с дървесина. Експертите ще ревизират за прецизното съблюдаване на реда за превозването на дървесина и документите, които я съпътстват и потвърждават нейния легален генезис.
На срещата са били изнесени данни от направените през последните дни инспекции от чиновници на Изпълнителна организация по горите, Регионална дирекция по горите-Берковица, Държавно горско стопанство-Видин и Гранична полиция за превозени количества дървесина от България през Граничен контролно-пропусквателен пункт "Дунав мост 2 " при Видин.
Големи товарни камиони съвсем няма, а в последните дни трафикът е редуциран до няколко нискотонажни транспортни средства с по 5-6 кубически метра дърва за близки румънски обитаеми места, са коментирали проверяващите.
Експертите са уверени, че почналите взаимни инспекции на територията на граничните региони в цялата страна, с присъединяване на чиновници от всички горски структури ще имат и предпазен темперамент.
Ведомствата реализират систематичен вътрешен продан на данни, което обезпечава още по-добро и надеждно съдействие сред институциите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР