Да бъде ускорен ремонтът на участък от булевард Александър Стамболийски“

...
Да бъде ускорен ремонтът на участък от булевард Александър Стамболийски“
Коментари Харесай

Костадин Димитров инспектира бул. „Александър Стамболийски“

Да бъде интензивен ремонтът на сектор от бул. „ Александър Стамболийски “ се схванаха по време на ревизия на обекта кметът на Пловдив Костадин Димитров, кметът на регион „ Южен “ Атанас Кунчев и Бончо Бонев от изпълнителите на плана за Южен обходен колектор.

Става въпрос права сред улиците „ Люсиен Шавалас “ и „ Стефан Стамболов “.

Ако метеорологичните условия разрешават, до две седмици може да бъде  положена основата от битумизирана баластра и първият пласт асфалт.

Това ще разреши да стартират дейности за пренасочване на рейсове от градския превоз по бул. „ Александър Стамболийски “ в сектора от улиците „ Димитър Талев “ до „ Стефан Стамболов “.

Същевременно се построяват и тротоари по правата.

Изграждането на Южния обходен колектор на Пловдив е  част от проекта  за реорганизация и доизграждане на ВиК-мрежата, който се извършва от „ В и К “ – Пловдив. Неговата учредена функционалност е да разтовари канализационната системата на централния регион, елементи от „ Южен “, „ Западен “ като води отпадните и дъждовните води в пречиствателната станция на Пловдив.

Тръбата ще мине от кръстовището на Пещерско шосе по ул. „ Царевец “, по ул. „ Модър “ около Транспортна болница, по бул. „ Александър Стамболийски “ и ул. „ Нестор Абаджиев “ в регион „ Тракия “, с цел да се включи в пречиствателната станция. Дължината на целия обходен колектор е над  12 км. Работата по неговото създаване и възобновяване на пътната инфраструктура би трябвало да завърши до края на 2024 г.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР