Да бъде открит български духовен център в Йордания на мястото,

...
Да бъде открит български духовен център в Йордания на мястото,
Коментари Харесай

Откриване на български духовен център в Йордания обсъди Радев с йерусалимски пратеници

Да бъде открит български нравствен център в Йордания на мястото, където е станало кръщението на Иисус Христос . Такава благословия донесоха пратеници на патриарха на Йерусалим Негово Светейшество Теофил III на българския президент Румен Радев. За това осведомиха от пресслужбата на президента.

От името на Патриарха на Йерусалим гостите сервираха благословение към българския народ и благопожелание за мир, здраве и благополучие.

Президентът Румен Радев беседва с Рами Мохраби и Надер Мохраби - пратеници на патриарха на Йерусалим Негово Светейшество Теофил III , които са на посещаване у нас. В срещата взе участие и Негово Преосвещенство Мелнишкият свещеник Герасим - основен секретар на Св. Синод на Българската православна черква.

По време на диалога сред Радев и йерусалимските духовници е разисквано опазването на християнското наличие и завещание, както и поддръжката за религиозния мир в Светите земи като модел за приемливост и съгласие .

Държавният глава Румен Радев удостовери поддръжката на страната ни за отбрана на християнското наличие в Светия град и укрепването на взаимното спокойно общуване сред представителите на разнообразни религии.

" Културата на приемливост и съгласие сред общностите на разнообразни вероизповедания има мощни корени и в България. Този модел би трябвало да бъде насърчаван в актуалния свят на разнообразни провокации ", съобщи президентът Радев. Той посочи ролята на Българската православна черква за одобряването на вярата и православните добродетели, както и за съдействието с другите вероизповедания.

Държавният глава и гостите му подчертаха, че с обединени старания би трябвало да се отстояват полезностите за мир и човечност и да не бъде позволявано ненавистта и омразата да взимат превес.

Пратениците на Н. Св. Йерусалимския патриарх ще бъдат признати и в Св. Синод .

Бившият Йерусалимски патриарх Ириней е пребит във Витлеем

Бившият патриарх дошъл в града, с цел да се срещне

Припомняме, на 27 юли 2019 година Йерусалимският Св. Синод анулира низвержението на някогашния Йерусалимски патриарх Ириней, като го възвърне в архиерейски ранг с купата " някогашен Патриарх на Йерусалим ". Години наред патриарх Ириней бе държан при извънредно тежки условия поради разногласия в техния Св. Синод.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР