Да бъдат намалени наполовина подписите, необходими за свикване на референдум.Това

...
Да бъдат намалени наполовина подписите, необходими за свикване на референдум.Това
Коментари Харесай

ИТН предлага: Да бъдат намалени наполовина подписите, необходими за свикване на референдум

Да бъдат понижени на половина подписите, нужни за привикване на референдум.Това оферират от Има Такъв Народ с план за промени в закона за директното присъединяване на жителите в ръководството. За наложително осъществяване на референдум към този момент да са нужни 200 хиляди, вместо до момента изискваните 400 хиляди подписи, плануват импортираните ремонти. А за разискване в Народното събрание те се понижават от 200 хиляди на 100 хиляди

Предлага се още да се отстрани прага за признание на един референдум за сполучлив, а точно в него да вземат участие половината от гласувалите на последните парламентарни избори, както и условието подписката да се предава на ГРАО за инспекция в електронен тип. Увеличава се и срокът за събиране на подписи – от 3 на 5 месеца.

От Има Такъв Народ отхвърлиха подозрението, че внасят измененията, с цел да улеснят провеждането на референдума за опазване на българския лев, иницииран от " Възраждане ".

" В света, в естествените демократични страни няма предел, който да изисква да се явят толкоз хора, колкото са били на последните национални избори. Това е рестриктивна мярка и тя съществува в България, с цел да няма референдум. А е много грозна нечиста сделка да връзвате някакъв референдум на една политическа партия с смяна в закона. В последна сметка за референдума на " Възраждане " по настоящето законодателство те са събрали 470 хиляди действителни подписа. Това отстрани Народно събрание, който не би трябвало нищо друго да споделя, с изключение на " да ". Ако някой счита, че този въпрос е дефиниран погрешно и опонира на конституцията, има парламентарен съд, само че Народното събрание да се прави на гламав, че нямат събрани 470 хиляди подписа, това е унизително ", съобщи ръководителят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР