Д-р Явор Дренски бе избран за управител на МБАЛ „Уни

...
Д-р Явор Дренски бе избран за управител на МБАЛ „Уни
Коментари Харесай

МБАЛ „Уни Хоспитал“ с нов управител

Д-р Явор Дренски бе определен за шеф на МБАЛ „ Уни Хоспитал “ на Общо заседание, извършено на 30 март. От началото на 2019 година доктор Дренски е изпълнителен шеф на капиталовата компания на лечебното заведение - „ Асарел Панагюрище Здраве “, като ще продължи да съвместява двете управителни длъжности.

От 2010 до 2016 година доктор Дренски е изпълнителен шеф на МБАЛ „ Токуда Болница София “. Той е част от екипа на японската болница от самото ѝ основаване, като поредно заема постовете Административен шеф (2005 – 2009) и Медицински шеф (2009 – 2010). В интервала 2002 – 2005 година е шеф „ Болнична помощ “ в НЗОК. Д-р Дренски има богат опит като интернационален съветник в региона на опазването на здравето към световни компании като Bearing Point, 3M, Deloitte Touche Tohmatsu и други

Д-р Явор Дренски приключва медицина през 1992 година в МУ – София. Медицинското му обучение продължава със специализация по Акушерство и гинекология, работи 8 години като доктор. Завършил е магистърска стратегия по „ Здравен мениджмънт “ през 2009 година, има и магистърска степен по финанси от 2003 година Преминал е редица специализации в региона на болничния мениджмънт и болничните финанси - специализирал е в Съединени американски щати, Швейцария, Унгария, Англия, Япония и други

През 2013 година е един от създателите и първи ръководител на Националното съдружие на частните лечебни заведения. През 2016 година е ръководител на Управителния съвет на Българската асоциация за персонализирана медицина, а в следствие и Изпълнителен шеф, какъвто е и до момента.

През 2015 година е отличен с премията " Болничен управител на 2015 ". През ноември същата година е почетен и с премията Мениджър на годината в акцията на в. Стандарт, Дарик радио и Министерството на здравеопазването " Млад Медик " за дейна поддръжка в развиването на младите лекари и експерти по здравни грижи.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР