Д-р Веселин Балкански, кандидат-народен представител от КП Български възход за

...
Д-р Веселин Балкански, кандидат-народен представител от КП Български възход за
Коментари Харесай

Д-р Веселин Балкански: Работещите в системата на здравеопазването заслужават достойно заплащане!

Д-р Веселин Балкански, кандидат-народен представител от КП " Български напредък " за Варна, е подготвил цялостна идея за промяна в опазването на здравето, с която частично Varna24.bg срещна своята публика.

Известният варненски доктор обаче подчертава за потребността от промени в Спешната помощ, която е едно от най-уязвимите звена в системата. 

" Необходима и налага се осъществяване смяна в незабавната помощ. Преди години, когато беше отделената неотложната от незабавната здравна помощ, бяха структурирани центровете за незабавна помощ и нужните филиали. Днес обаче има смяна в популацията и все още имаме действителна визия за натовареността по райони. На тази база би трябвало да има ново систематизиране и числеността на персонала към центровете и филиалите.

Населението във Варна и района има нужда от неотложна помощ, тъй като за пациента всеки един случай е незабавен. До този миг филиалите оказват и неотложна помощ, която не се заплаща. Затова е належащо да бъде въведена карта, с която пациента да заплаща и при неотложната помощ, както при джипито.

Предлагам също по този начин във филиалите да бъдат предоставени и апарати за осъществяване на главните лабораторни проучвания и бързи проби. Те ще оказват помощ на екипите да преценяват дали в действителност даден случай е незабавен или наложителен, с цел да знаят какво да е тяхното държание.

Възнаграждението на работещите в тези центрове е доста ниско. Работещите в областта на опазването на здравето би трябвало да получават високо и почтено заплащане, което да обезпечава спокоен живот за тях и техните фамилии. Лекарят, здравната сестра и останалите в екипа би трябвало да мислят единствено и главно за пациента ", безапелационен е доктор Балкански.  

Според него има потребност от повишение готовността на лечебните заведения за болнична помощ да одобряват и лекуват пациенит в застрашаващо живота положение.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР