Д-р Таня Андреева, депутат от 46-тото Народно събрание и активен

...
Д-р Таня Андреева, депутат от 46-тото Народно събрание и активен
Коментари Харесай

Д-р Таня Андреева е новият съветник на здравния министър |

Д-р Таня Андреева, народен представител от 46-тото Народно заседание и деен последовател на идеята " За същинска детска болница " е назначена за консултант в Министерството на здравеопазването. За новата позиция лекарката заяви в профила си във Facebook.

Ресорите, в които ще работи, са майчино и детско опазване на здравето, национална детска болница, е-здравеопазване и кадрово развиване.

Д-р Андреева е експерт по педиатрия и детска ревматология. Работи като съветник към детското поделение на УСБАЛ по ортопедия “Проф. Бойчо Бойчев ” и като педиатър към групова процедура. Тя е лекар-доброволец към център, подпомагащ деца и фамилии от малцинствени групи.

От 2017 година доктор Андреева е деятел за създаване на Национална детска болница, която да осигури висок стандарт на здравните грижи за българските деца. Вносител е на оферти за промени в наредбата за специализация, които да подобрят изискванията за кариерно развитие на младите лекари у нас.

Носител на премията „ Златна ябълка – Герой на децата – 2018 “ на Националната мрежа за децата за принос към благосъстоянието на децата, а с самодейността “За същинска детска болница ” е подгласник на премията „ Човек на годината 2020 “. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР