Д-р Румен Велев остава директор на столичната болница Шейново, става

...
Д-р Румен Велев остава директор на столичната болница Шейново, става
Коментари Харесай

Румен Велев остава началник на Шейново заради пропуск на Столичния съвет

Д-р Румен Велев остава шеф на столичната болница " Шейново ", излиза наяве от известие на Агенцията по вписванията. Институцията е отказала да впише доктор Таня Андреева, която беше определена да заеме краткотрайно неговия пост.

Причината за това е, че в решението на Столичния общински съвет (СОС), с който се назначава Андреева, не е осъществена смяна в Съвета на шефовете. Вписването на доктор Андреева беше спряно през август от Софийски градски съд след тъжба на Велев. Впоследствие Областният шеф на София Вяра Тодева анулира решението на СОС и го върна за ново разглеждане.

Д-р Велев беше отхвърлен от управителния пост след отчет за открити систематични нарушавания в болничното заведение. Решението беше взето от СОС без значение от вътрешните митинги на медицински чиновници, които упрекват общинските съветници в политическа чистка и в нарушение на разпоредбите за осъществяване на транспарантен конкурс.

Велев е бил единственият претендент в изборна процедура, като е получил доста добра оценка за представянето си. Въпреки това договорът му не беше удължен, откакто в Комисията по опазване на здравето на СОС беше импортиран отчета за съществени нарушавания в " Шейново " под неговия мандат.

В текста на решението обаче Столичният съвет е пропуснал да освободи Румен Велен от Съвета на шефовете и да назначи в него Андреева. Според Агенцията по вписванията няма по какъв начин лице, което не е член на Съвета на шефовете, да стане изпълнителен шеф.

" След попълване на регистърното произвеждане с в допълнение показаните документи, се открива, че в началото дадените инструкции са изпълнени отчасти, като наново не е удостоверена декларираната смяна в състава на Съвета на шефовете посредством изтриване на досегашния член на управителния орган Румен Велев и регистриране на Таня Андреева – Райнова “, показва институцията.

Промяната може да бъда направена единствено с следващо решение на Столичния общински съвет, който обаче към този момент завърши работната си сесия и няма да заседава до сформирането на нов подобен след изборите.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР