Д-р Росица Младенова (създател и главен двигател на Международния младежки

...
Д-р Росица Младенова (създател и главен двигател на Международния младежки
Коментари Харесай

Българското сдружение „Арлекин“ – в журито на фестивал за млади таланти в Италия

Д-р Росица Младенова (създател и основен мотор на Международния юношески медиен фестивал „ Арлекин “ и на Международния музикален конкурс „ Киното моя обич, моя ария “) и Етиен Леви са част от журито на осмия фестивал Fuoriclasse Talent, чиито край се организира в италианското градче Торторето Лидо.

 

Създадената от именития продуцент Ивано Трау  надпревара има за цел да открива, младиталантив другите типове изкуства. Тазигодиназапървипътв оценяването на даровитите младежи има български представители.  Освен господин Трау, уредници на фестивала са Катя Сиди и Стефано Соврани. До крайната фаза на надпреварата, което се организира в разнообразни райони на Италия, са достигнали 160 финалисти.

 

Екипът на фестивала „ Арлекин “ участва на Fuoriclasse Talent освен като жури. Ще бъде подписано съглашение за взаимен музикален план, който ще даде опция за развиване и изява на интернационалната сцена на доста деца и младежи от двете страни.

 

Победителите в състезанието ще имат опция да запишат неиздадена ария.  Финалната вечер ще мине под  съпровода на оркестър от 57 души и ще бъде излъчена в четири епизода по националната италианска телевизия.

 

Fuoriclasse Talent е събитие, което в продължение на осем години разрешава на млади гении да намерят своето място в света на изкуството.

 

Към българския екип на съдружие „ Арлекин “ в Италия се е включила и известната музикантка Анна Костова.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР